Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Citat za prebrat Virgil van Dijk po porazu na liverpoolskem derbiju

25.4.2024 12:37

Res sem razočaran. Mislim, da se moramo prav vsi pogledati v ogledalo in se vprašati, ali smo dali vse od sebe? Smo res naredili vse, da bi osvojili naslov prvaka?

Znani Švedska prestolonaslednica bo jeseni začela posebno častniško usposabljanje

25.4.2024 12:35

"Kronska princesa bo jeseni začela posebno častniško usposabljanje za pridobitev globljega razumevanja taktike, vojaške znanosti in vojaške strategije," je zapisal švedski dvor in dodal, da se bo tako Victoria dodatno pripravila na vodenje države.

Nogomet Osvojitev pokala bi bila za Gorico velik uspeh, glavni cilj pa ostaja vrnitev v prvo ligo

25.4.2024 12:30

Nogometaši Gorice, ki v zadnjih petih letih nihajo med prvo in drugo ligo, bodo imeli čez mesec dni priložnost za osvojitev četrtega pokala. Slavje po sinočnji polfinalni zmagi nad Beltinci Klimo Tratnjek, ko je odločitev padla po 11-m, je bilo bučno.

Gospodarstvo Zaradi prisotnosti norovirusa in virusa hepatitisa A odpoklicali zamrznjeno sadje znamke Versilfood

25.4.2024 12:22

Uprava RS za varno hrano je zaradi ugotovljene prisotnosti norovirusa in virusa hepatitisa A iz prodaje odpoklicala živilo zamrznjeni gozdni sadeži s tržnim imenom Misto di bosco znamke Versilfood. Opozarjajo, naj se živilo ne uživa oz. se zavrže.

Slovenija Pravosodno ministrstvo bo izvedlo novo javno naročilo za digitalizacijo notarskih storitev

25.4.2024 11:40

Pravosodno ministrstvo bo izvedlo nov postopek oddaje javnega naročila za projekt digitalizacije notarskih storitev. V začetku leta se je znašel v predlogu interpelacije o delu nekdanje pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan.

S. in J. Amerika Biden podprl pravico študentov do protestov, ki so zajeli ameriške univerze

25.4.2024 11:24

Ameriški predsednik Joe Biden podpira svobodo izražanja na ameriških univerzah, hkrati pa obsoja antisemitizem, je sporočila Bela hiša, medtem ko vse več študentov na univerzah po vsej državi protestira proti izraelski vojni v Gazi.

Prva liga Kapetan Celja Popović v noči po tekmi z Domžalami bruhal kri

25.4.2024 11:18

Vodilno Celje bo zaključek sezone Prve lige odigralo brez kapetana. Denis Popović je namreč že sklenil sezono. Po zadnji tekmi z Domžalami (2:3) se je sredi noči zbudil in bruhal kri, a je pravočasno priklical zdravniško pomoč.

Črna kronika Neznanca sta se pretvarjala, da sta delavca, vstopila v hišo in odtujila denar

25.4.2024 11:14

Neznanca sta se pripeljala pred hišo, se pretvarjala, da sta delavca telekomunikacijskih storitev, in pod pretvezo vstopila v hišo ter odtujila 1500 evrov. Oškodovanec je šele po njunem odhodu opazil tatvino. Policija svetuje previdnost z neznanci.

Gospodarstvo Tudi marca večja medletna proizvodnja elektrike. Uvoz se je zmanjšal za 17 odstotkov.

25.4.2024 11:01

Neto proizvodnja električne energije v Sloveniji je marca dosegla 1374 gigavatnih ur (GWh). V primerjavi s februarjem je bila večja za sedem odstotkov, v primerjavi z marcem lani pa za 17 odstotkov.

Bližnji vzhod Izraelska vojska v pripravah za napad na Rafo postavila na tisoče šotorov za palestinske civiliste

25.4.2024 11:00

Izraelska vojska naj bi končala priprave za kopensko operacijo v Rafi na jugu Gaze in čaka le še zeleno luč premierja Benjamina Netanjahuja. Iz Rafe nameravajo pred napadom evakuirati palestinske civiliste, za katere postavljajo ogromna šotorska naselja.

Glasba Čembalist Tomaž Sevšek izvaja ''glasbo občutenja'' iz 18. stoletja

25.4.2024 10:57

Iz studia 13 Radia Slovenija nocoj ob 20.00 poslušajte in si oglejte že 37. koncert v Komornem studiu, ki ga bo izvedel mednarodno uveljavljeni slovenski čembalist in organist Tomaž Sevšek.

Zanimivosti Slovaški evroposlanec v parlamentu izpustil belega goloba: "Vsa Evropa potrebuje mir"

25.4.2024 10:57

Slovaški evroposlanec Miroslav Radačovsky iz stranke Patriot je v Evropskem parlamentu v Strasbourgu izpustil belega goloba in ob tem zaželel "mir Evropi in svetu". Številne poslance je poteza presenetila, nekateri so menili, da je bila to kršitev pravil.

Tuje lige Sturm na krilih Tomija Horvata prevzel vodstvo, sledi derbi pri Salzburgu

25.4.2024 10:40

Nogometna prvenstva so v končnici. V Avstriji se je v sredo zgodil preobrat: Salzburg je senzacionalno izgubil v Celovcu, kar je po zaslugi Tomija Horvata izkoristil Sturm. V Grčiji je slovensko obarvani Panathinaikos izgubil derbi z vodilnim AEK-jem.

Ob osmih Fedja Pobegajlo: Rezervacije pridobivamo, obetamo si dobro sezono

25.4.2024 10:30

Če govorimo o trendih, imamo slovenski turistični delavci zelo pozitivna pričakovanja za tokratno poletno sezono, je v oddaji Ob osmih dejal direktor Turistično-gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo. Vračajo se gostje iz Amerike, iz Azije pa še ne.

Ture avanture Nekateri prebivalci Benetk nad uvedbo vstopnine niso navdušeni

25.4.2024 10:22

Enodnevni izletniki morajo po novem za obisk zgodovinskega središča Benetk na določene dneve plačati pet evrov. Več združenj pa negoduje, saj meni, da pristojbina ne bo rešila težav množičnega turizma, ampak bo mesto spremenila v tematski park.

Okolje Do danes smo v Sloveniji porabili vse naravne vire, ki jih narava lahko obnovi v enem letu

25.4.2024 10:12

Danes je za Slovenijo dan ekološkega dolga – v državi smo porabili vse razpoložljive vire in ekosistemske storitve, ki jih lahko Zemlja obnovi v enem letu. Ta dan je letos nastopil teden dni pozneje kot lani, a dva tedna prej kot leta 2018.

Športni SOS Pogačar lani blizu 8000 točkam, takrat je imel tudi najvišjo prednost

25.4.2024 10:01

Tadej Pogačar ima v povezavi z lestvico UCI številne rekorde: od tistega z največ (zaporednimi) tedni na vrhu lestvice do največjega števila točk in največje prednosti pred prvim zasledovalcem.

Dediščina S pročelja kabareta Moulin Rouge odpadla vetrnica

25.4.2024 9:29

Rdeči mlin na veter, ki kraljuje nad pariškim Montmartrom, je izgubil svoj najslavnejši atribut. S pročelja 135-letnega pariškega kabareta Moulin Rouge je med drugo in tretjo uro zjutraj odpadla vetrnica.

Okolje Neverjeten razplet v Avstraliji: Več kot sto nasedlih kitov se je vrnilo v morje

25.4.2024 9:20

V plitvih vodah na obali zahodne Avstralije je nasedlo več kot sto kitov mrkih pliskavk, od katerih jih je več kot 30 poginilo, preostali pa so se vrnili v morje.

Ture avanture Na Areškem Pohorju zapadel sneg, konec tedna bo znova mogoča smuka

25.4.2024 9:02

Na Areškem Pohorju je zapadlo do pol metra snega, zato se je upravljavec žičniških naprav odločil konec tedna znova omogočiti smuko. V soboto med 8. in 15. uro bo obratovala štirisedežnica Ruška, urejeno bo tudi sankališče na otroškem poligonu Areh.

Jezik Govorni pomočnik: S Sartrom na Montmartru in v Louvru

25.4.2024 8:45

Sedmega maja se bo s pisanjem eseja pri slovenščini začela matura. Eno od dramskih del iz letošnjega nabora čtiva za maturitetni esej so Zaprta vrata francoskega pisatelja Sartra.

Knjige Anja Zag Golob: "Ne moreš samega sebe prikrajšati za poezijo"

25.4.2024 8:38

O tem, kako pomembna je umetnost, kako pomembna je poezija v našem življenju, govorita deli, ki ju bomo predstavili v nocojšnjih Pisavah.

Slovenija 30 let ekonomsko-socialnega sveta. Ali bodo do maja spet stekla usklajevanja?

25.4.2024 8:22

ESS praznuje 30. obletnico, čeprav že mesece miruje. Po splošnem prepričanju pomembno prispeva h krepitvi socialne pravičnosti. Ta teden bodo na sestanku pri premierju pripravili protokol o sodelovanju. Maja naj bi vnovič začel delovati.

Špansko nogometno prvenstvo Xavi si je premislil in ostaja trener Barcelone

25.4.2024 7:50

Xavi Hernandez bo ostal trener Barcelone, čeprav je januarja napovedal, da namerava po koncu letošnje sezone odstopiti. Spremembo je potrdilo tudi vodstvo katalonskega velikana, četudi je klub izpadel iz Lige prvakov in izgubil el clasico.

Stran 2 od 45
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov