Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Evropa Duda: Poljska je pripravljena na svojem ozemlju namestiti jedrsko orožje

22.4.2024 12:04

Poljski predsednik Andrzej Duda je dejal, da je Poljska pripravljena na svojem ozemlju namestiti jedrsko orožje, če bi se zveza Nato tako odločila zaradi krepitve ruskega oboroževanja v Belorusiji in Kaliningradu.

Gledamo Državljanska vojna

22.4.2024 11:42

V letu predsedniških volitev v ZDA bi od distopičnega filma z naslovom Državljanska vojna verjetno pričakovali namerno karikiran portret polarizirane ameriške družbe, ki prerokuje padec demokracije. Na srečo je Alex Garland ubral težjo pot.

Znani Abrahama Victorie Beckham pospremila združitev vseh članic Spice Girls

22.4.2024 11:38

Victoria Beckham je vstop v novo desetletje svojega življenja praznovala z veliko zabavo. Na veliko veselje oboževalcev je 50 svečk upihnila tudi ob prisotnosti preostalih članic skupine Spice Girls. Peterice že več let niso videli skupaj.

Azija z Oceanijo Na volitvah na Maldivih slavila stranka, ki zagovarja tesne vezi s Kitajsko

22.4.2024 11:28

Na Maldivih je na nedeljskih volitvah prepričljivo slavila stranka predsednika Mohameda Muizzuja, ki bo imela v parlamentu udobno večino. Muizzu velja za politika, ki je bolj kot tradicionalni zaveznici Indiji naklonjen Kitajski.

Gospodarstvo Višje cene bencina, nižje cene dizla ter kurilnega olja

22.4.2024 11:27

Najvišje drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja bodo od torka znašale 1,560 evra za liter bencina, 1,527 evra za liter dizelskega goriva in 1,170 evra za liter kurilnega olja.

Preberite tudi Na avtocestah največ potniškega prometa pri Grosupljem, tovornega pri Vrhniki

22.4.2024 11:21

Največ potniškega prometa na avtocestah so v četrtem četrtletju lani zaznali na števcu Šmarje - Sap v bližini Grosupljega, in sicer 4,7 milijona potniških vozil oz. štiri odstotke več kot v enakem obdobju predlani.

EP v nogometu 2024 Vse ostrejši boj za 23 (ali 26) mest v Nemčiji

22.4.2024 11:16

Benjamin Šeško tretjič zapored za Leipzig, Benjamin Verbič je vstopil in začel petardo Panathinaikosa, na drugi tekmi zapored je bil natančen Nino Žugelj, tudi v Prvi ligi ne manjka razigranih adutov. Nemčija vabi, odloča pa selektor Kek.

Preberite tudi Severna Koreja znova izstrelila balistično raketo

22.4.2024 11:07

Severna Koreja je izstrelila balistično raketo, je sporočil generalštab južnokorejske vojske in dodal, da je raketa padla v Vzhodno morje, znano tudi kot Japonsko morje.

Ah, ta leta Ah, ta leta: Stres in prizemljenost

22.4.2024 10:58

April je mesec zavedanja o stresu, zato tokrat o stresu in metodi, ki nam ga lahko pomaga zmanjšati – o prizemljenosti.

Preostali športi Gukeš pri 17 letih postal najmlajši izzivalec za naslov prvaka

22.4.2024 10:38

Indijec Gukeš Domaraju je v Torontu dobil turnir izzivalcev za naslov svetovnega šahovskega prvaka, v drugi polovici leta bo tako izzval Kitajca Dinga Lirena.

Evropske volitve 2024 Vesna – zelena stranka vložila kandidatno listo za evropske volitve, nosilec je Vladimir Prebilič

22.4.2024 10:34

Vesna – zelena stranka je na DVK vložila kandidatno listo za nastop na prihajajočih evropskih volitvah. Nosilec je Vladimir Prebilič. Na stranki poudarjajo, da se bodo zavzemali za pravičen zelen prehod in da so zato listo vložili na svetovni dan Zemlje.

Bližnji vzhod Iz Iraka je bilo na ameriško oporišče v Siriji izstreljenih več raket

22.4.2024 10:20

Iz iraškega mesta Zummar je bilo v nedeljo zvečer na ameriško vojaško oporišče na severovzhodu Sirije izstreljenih najmanj pet raket. Gre za prvi napad na ameriške sile po februarju, ko so skupine v Iraku, ki jih podpira Iran, ustavile tovrstne napade.

Liga NBA Pozabiti prvi polčas in graditi na zametkih drugega

22.4.2024 10:09

Razočaranje navijačev Dallasa je po porazu v Los Angelesu veliko, a razloga za paniko (še) ni. Od leta 2011, ko so Mavericksi z Dirkom Nowitzkim osvojili naslov, so v končnici dobili le eno uvodno tekmo serije.

Glasba Ember, Eva Pavli in Žan Videc slavili na glasbenem natečaju RADIO Si 2024 Standouts

22.4.2024 10:06

Znani so zmagovalci glasbenega natečaja RADIO Si 2024 Standouts. To so Ember s skladbo Enosmerna, Eva Pavli s pesmijo S tabo in Žan Videc s skladbo Med oblaki. Izbrane skladbe bodo maja posneli v Studiu 22 RTV-centra Maribor.

Glasba Raiven razprodano Linhartovo dvorano popeljala na popotovanje po svoji desetletni karieri

22.4.2024 9:47

Pred odhodom na Evrovizijo se je Raiven v Cankarjevem domu posvetila evoluciji svoje pestre desetletne glasbene kariere. Z uspešnim žongliranjem med akustičnimi in prvotnimi različicami pesmi se je sprehodila čez tri albume in požela stoječe ovacije.

Bližnji vzhod Iz množičnega grobišča v Gazi izkopali več kot 280 trupel

22.4.2024 9:46

Iz množičnega grobišča na območju bolnišničnega kompleksa Naser v begunskem taborišču Han Junis na jugu Gaze so izkopali že več kot 280 trupel. Grobišče je nastalo, ko so izraelske sile prejšnji mesec oblegale bolnišnico Naser.

Črna kronika Bežal pred policisti in trčil v ograjo, signalizacijo, vozila

22.4.2024 9:44

V nedeljo zvečer so policisti na ljubljanski obvoznici želeli ustaviti voznika, ki njihovih znakov ni upošteval. Zapeljal je na izvoz in trčil v ograjo, za tem še v policijsko vozilo, a je vožnjo nadaljeval in se ustavil šele po trčenju v drugo vozilo.

Film in TV Igralska zasedba Čarovnice iz Blaira zahteva pošteno plačilo za kult, ki so ga pomagali zgraditi

22.4.2024 9:28

Igralci pionirske grozljivke Čarovnica iz Blaira si prizadevajo dobiti višje nadomestilo za svoj prispevek k filmu, ki je pred četrt stoletja z neznatnim proračunom zaslužil goro denarja. Hočejo imeti tudi besedo pri napovedanem ponovnem zagonu franšize.

Slovenija Golob: V letu ali dveh se ne da resetirati celotne države

22.4.2024 9:11

Poslanci so premierju na redni seji DZ-ja zastavljali vprašanja. Zanimalo jih je, kaj namerava vlada storiti za preprečitev razkroja zdravstvenega sistema, kakšen je njen načrt o izvedbi potrebnih reform in ob vse višjih stroških življenja.

Preberite tudi Separatisti v Baskiji kljub zgodovinskemu uspehu ostajajo v opoziciji

22.4.2024 9:01

Na nedeljskih regionalnih volitvah v španski Baskiji so levi separatisti, združeni v skupini EH Bildu, slavili zgodovinski uspeh, a bodo ostali v opoziciji.

Ture avanture V Ljubljani urejajo dve novi postajališči za turistične avtobuse

22.4.2024 9:00

V Ljubljani se zaradi naraščajočega števila turistov vse bolj kaže potreba po bolj učinkovitem usmerjanju turističnih avtobusov. Občina zato ureja dve novi postajališči na Bleiweisovi in Ilirski ulici, ki bosta zaživeli že z letošnjo sezono.

Športni SOS Do šestega spomenika hitreje od Pogačarja le Merckx

22.4.2024 8:50

Navajeni smo že, da Tadej Pogačar piše nove in nove rekorde. Po zmagi v Liegu ima zdaj šest osvojenih spomenikov, kar je največ med aktivnimi kolesarji, do šestice je hitreje prišel le Eddy Merckx, ki je karieri končal pri 19 slavjih.

Svet Izdatki za vojsko narasli najbolj po letu 2009. Največji porabniki ZDA, Kitajska in Rusija.

22.4.2024 8:36

Svetovni izdatki za vojsko so lani dosegli rekordno vrednost, saj so se povzpeli na 2440 milijard dolarjev. Vojaški izdatki so se prvič povečali na vseh petih geografskih območjih, je zapisano v poročilu organizacije Sipri.

Slovenija Pirc Musar: Odprte meje so v regiji, ki je poznala zidove, ena največjih prednosti

22.4.2024 8:24

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je po srečanju petih predsednikov poudarila pomen dobrososedskih odnosov, ki so temelji Evropske unije, in dodala, da je Evropska unija odprta za države, ki si delijo iste vrednote.

Stran 7 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov