Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Črna kronika Zaradi domnevnega oškodovanja upnikov se nadaljuje sojenje Roku Snežiču

23.4.2024 13:42

Na mariborskem sodišču se je nadaljuje sojenje Roku Snežiču, ki naj bi z domnevnim posojilom od babice oškodoval Furs. Na sojenju se je odzval nekdanji direktor oškodovanega podjetja Isplata odšteta Ivan Gabrič.

Kulinarika Umrl je Mile Ćulibrk, oče kultne beograjske pleskavice, ki je svoj pečat pustil tudi v Ljubljani

23.4.2024 13:35

V Beogradu je pri starosti 77 let umrl "kralj pleskavic" Mile Ćulibrk, ki je zaznamoval tudi Ljubljano, saj je dolga leta vodil znano ljubljansko gostišče Čad. Po izbrisu je moral Slovenijo zapustiti, nov dom si je poiskal v Beogradu.

Slovenija Ministrstvo bo zaradi primera Jaklič preučilo možnost dopolnitve zakona o ustavnem sodišču

23.4.2024 13:13

Ustavni sodniki so ugotovili, da zakon o ustavnem sodišču ne ureja načina, kako lahko ustavni sodnik opravlja dodatne akademske dejavnosti. Zato so pozvali k dopolnitvi zakona o ustavnem sodišču. Ministrstvo za pravosodje bo preučilo njihov predlog.

Dediščina Otto von Habsburg – evropski velikan, ki se je angažiral tudi za Slovenijo

23.4.2024 12:46

"Če moraš ves čas živeti na tujem, potem to preprosto ni življenje. To drži, četudi se kot Evropejec nikjer v Evropi ne počutim zares tujca."

Evropa Sprejet zakon o premeščanju prosilcev za azil v Ruando. ZN: To je nevaren precedens.

23.4.2024 12:21

Potem ko je britanski parlament potrdil sporni zakon o premeščanju prosilcev za azil v Ruando, so novo zakonodajo ostro kritizirali tako Združeni narodi kot Svet Evrope, ki je London pozval k opustitvi načrta. V Rokavskem prelivu pa se je zgodila nesreča.

Rokomet Ponos bo v Parizu kar kipel iz rokometašic

23.4.2024 12:20

"Da nas je Francija februarja tako 'razbila', je bilo morda celo pozitivno, saj nas je to prizemljilo, da smo se v mesecu in pol res dobro pripravile tako fizično kot psihično," pravi Amra Pandžić, ki je zelo zaslužna za preboj rokometašic na OI 2024.

EP v nogometu 2024 V Nemčiji tudi sodnik Slavko Vinčić s pomočniki

23.4.2024 12:18

Evropska nogometna zveza Uefa je objavila seznam 19 glavnih sodnikov, ki bodo delili pravico na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem potekalo v Nemčiji. Na seznamu je tudi slovenski sodnik Slavko Vinčić.

Štajerska Zaradi sanacije plazu bo do konca maja občasno zaprta cesta Pusti potok

23.4.2024 12:11

Zaradi lanskih poplav v Velunjskem grabnu sanirajo cesto, ki jo je poškodoval plaz. Pristojni opozarjajo, da bo zaradi del cesta občasno zaprta. Medtem se bodo uporabljale gozdne in nekategorizirane poti. Dela naj bi končali do konca maja 2024.

Drugo O čem govorijo ptice: kaj se zgodi, če prepletemo ptičje petje s klasično glasbo

23.4.2024 12:05

Z zadnjim aprilskim tednom se končuje štiridelni slušni omnibus Gospa s klobukom ter aprilski cikel nagrajenke in nagrajencev Združenja dramskih umetnikov Slovenije.

Rekreacija 885 pogumnežev na enem najekstremnejših pohodov

23.4.2024 11:54

Pretekli konec tedna je bil kot nalašč za pohode, potekali so številni. Eden najekstremnejših – Pohod po medvedovih stopinjah na Kočevskem – je pritegnil 2572 pohodnikov. Med njimi jih je 885 premagalo daljšo, 64 km dolgo pot.

Rokomet Zorman z udarno postavo proti Švici za SP

23.4.2024 11:50

Slovenske rokometaše pred poletnimi olimpijskimi igrami čaka še en izziv. Kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo, za kar morajo maja premagati Švico. V postavi Uroša Zormana upravičeno manjkata le Tilen Kodrin in Matej Gaber.

Preberite tudi Sneženje v Avstriji povzroča težave

23.4.2024 11:45

Na avstrijskem Štajerskem je zaradi sneženja več tisoč gospodinjstev ostalo brez elektrike. Sneg je podrl več dreves, eno od njih pa je padlo na tovornjak in lažje poškodovalo slovenskega voznika.

Ture avanture Vlaki Nemških železnic bodo kmalu ponujali "zasebne kupeje" za največ dve osebi

23.4.2024 11:40

Nemške železnice načrtujejo temeljito prenovo svojega "voznega parka". Med novostmi, ki bodo kmalu na voljo na vlakih nemških železnic, poudarjajo t. i. kabine za crkljanje (ali opravljanje videoklicev) in digitalno rezervacijo sedeža.

Azija z Oceanijo V trčenju helikopterjev malezijske mornarice umrlo 10 ljudi

23.4.2024 11:28

Helikopterja malezijske mornarice sta med pripravami za parado trčila v zraku, pri čemer je umrlo vseh 10 članov posadke na krovu.

Evropa Pomočnik poslanca nemške skrajne desnice aretiran zaradi vohunjenja za Kitajsko

23.4.2024 11:14

Nemška policija je aretirala pomočnika poslanca Evropskega parlamenta iz vrst skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) zaradi suma vohunjenja za Kitajsko. Obtožen je posredovanja podatkov o dogajanju v parlamentu EU-ja kitajski obveščevalni službi.

Knjige "Knjiga je spodbudila zavest o tem, da imamo vsi ljudje enake pravice, tudi pravico do svobode"

23.4.2024 11:09

Na današnji dan je v središču knjiga. Društvo slovenskih pisateljev na svetovni dan knjige pripravlja literarno branje, založba Sanje pa Noč knjige, v kateri skuša povezati bralce vseh generacij.

Evropske volitve 2024 Stranka Slovenska skupnost v Italiji na evropske volitve na listi Južnotirolske ljudske stranke

23.4.2024 11:06

Stranka slovenske manjšine v Italiji Slovenska skupnost (SSk) se na evropske volitve podaja na listi Južnotirolske ljudske stranke, na kateri sta še Trentinsko-tirolska avtonomistična stranka in Gibanje Avtonomna regija Dolomiti Belluno.

Slovenija Slovenija po poročilu iz Washingtona med državami z napredkom LGBTQ-skupnosti

23.4.2024 10:44

Slovenija je ena od pohvaljenih držav glede sprejemanja skupnosti LGBTQ. Po mnenju State Departmenta je vlada sprejela ustrezne ukrepe za sankcijo odgovornih za izvajanje nasilja proti omenjeni skupnosti. Na seznamu kršiteljic tokrat tudi Izrael in Hamas.

Rokomet Marku Bezjaku namesto 30-dnevne kar enoletna prepoved igranja

23.4.2024 10:31

Marko Bezjak je bil zaradi incidenta na tekmi hrvaškega državnega prvenstva med Nexejem in Zagrebom kaznovan z 12 meseci prepovedi igranja, je sporočil disciplinski sodnik Hrvaške rokometne zveze, ki je prvotno kazen podaljšal kar za 11 mesecev.

Ob osmih Luka Tičar: Blokado bo treba preseči, socialni dialog je nujen

23.4.2024 10:21

Socialni dialog je velik izziv, če ga ni, država daje napačno sporočilo. Seveda pa socialni dialog ne pomeni, da mora biti vedno o vsakem vprašanju doseženo soglasje, je v oddaji Ob osmih dejal profesor z ljubljanske Pravne fakultete Luka Tičar.

Zanimivosti Slavje v Tajvanu po zmagi kraljice preobleke Nymphie Wind v ameriškem resničnostnem šovu

23.4.2024 10:08

Tajvan je zajelo pravo navdušenje: domača kraljica preobleke Nymphia Wind je namreč zmagala v ameriški resničnostni oddaji RuPaul’s Drag Race. Ob številnih čestitkah najbolj odmeva dejstvo, da ji je javno čestitala tudi predsednica Caj Ingven.

Knjige Znana deseterica v boju za kresnika. Med nominiranimi kar sedem avtoric.

23.4.2024 9:56

Na svetovni dan knjige smo dobili prvi izbor nominirancev za nagrado kresnik. Nominirani so romani Laure Buzeti, Eve Mahkovic, Samante Hadžić Žavski, Anje Mugerli, Pie Prezelj, Janje Rakuš, Tereze Vuk, Borisa Kolarja, Blaža Kutina in Vlada Žabota.

Okolje Zakaj imamo tako malo vetrnic in kam bi lahko postavili nove?

23.4.2024 9:55

Slovenija je pri rabi vetrne energije med evropskimi državami popolnoma na repu. Manj vetrnic ima le Malta, ki nima nobene. Pogoji pri nas niso najboljši, a na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo nameravajo izkoristiti potencial, ki je na voljo.

Bližnji vzhod Izrael kritičen do poročila neodvisne komisije. Irska Izrael obtožuje spodkopavanja UNRWA-ja.

23.4.2024 9:45

Izrael je ostro kritiziral ugotovitve neodvisne komisije glede obtožb na račun agencije ZN-a za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA), ki je med drugim ugotovila, da izraelske oblasti niso predložile dokazov o sodelovanju njenih uslužbencev s Hamasom.

Stran 8 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov