Svet zavoda UKC-ja Ljubljana bo na naslednji seji odločal o načinu izbora novega generalnega direktorja. Foto: BoBo
Svet zavoda UKC-ja Ljubljana bo na naslednji seji odločal o načinu izbora novega generalnega direktorja. Foto: BoBo

Po imenovanju nekdanjega direktorja ljubljanskega kliničnega centra (UKCL) Aleša Šabedra na mesto ministra za zdravje iščejo novega generalnega direktorja s polnim mandatom. Kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKCL zdaj vodi Teodor Žepič.

Predsednik sveta zavoda Jože Golobič je pojasnil, da bo na podlagi prispelih ponudb kadrovskih agencij svet zavoda skladno "z načelom učinkovitosti in gospodarnosti" odločil, ali z iskanjem novega vodstva UKCL-ja nadaljuje po tej poti ali razpisna komisija razpis izvede sama.

Izmed treh pozvanih kadrovskih agencij je ponudbo poslala le ena. Zato so sklenili, da bo razpisna komisija v novem krogu pogajanj skušala zmanjšati stroške prispele ponudbe, preverila pa bodo tudi nova dejstva glede zakonskih omejitev.

Na naslednji seji sveta zavoda, ki bo predvidoma 19. junija, zato pričakujejo novo ponudbo. Takrat se bodo tudi odločili o načinu izbora generalnega direktorja.

Svet zavoda je tudi obravnaval napoved zdravniškega sindikata Fides, da bodo zdravniki z junijem delali po standardih in normativih.

Žepič je presodil, da bi dosledno uresničevanje napovedi prineslo zmanjšan obseg realizacije delovnega programa, posledično podaljšanje čakalnih vrst in slabše poslovne rezultate.

Vodstvo UKC-ja Ljubljana se dogovarja z zaposlenimi za način dela po 1. juniju, da bo potekalo v čim varnejši obliki in bodo že naročeni bolniki najmanj prizadeti. Večina bolnikov bo obravnavanih kot zdaj, nujni in hospitalizirani bolniki pa imajo prednost pred tistimi v ambulantni obravnavi.