Gordana Živčec Kalan meni, da je s poslom vse v redu in da so z njim oplemenitili denar zavoda. Foto: MMC RTV SLO
Gordana Živčec Kalan meni, da je s poslom vse v redu in da so z njim oplemenitili denar zavoda. Foto: MMC RTV SLO
Čudni posli Živčec Kalanove

Izolski zdravstveni dom je pod vodstvom Gordane Živčec Kalan podjetju Mabra inženiring posodil 150.000 evrov, je za TV Dnevnik poročala Eugenija Carl. Gre za isto podjetje, ki je gradilo stavbo, kjer domuje zdravniška zbornica, katere predsednica je prav Živčec Kalanova.

Denar je zdravstveni dom naložil na Poštno banko Slovenije, kot posojilo Mabri, ta pa je za garancijo ponudila stanovanje v soseski Dunajski kristali. "Plemenitimo denar skozi bančno in hipotekarno garancijo," je pojasnila direktorica zdravstvenega doma.

Mabra ima zaradi nelikvidnosti blokirane račune, imela pa naj bi tudi za okoli 60 milijonov evrov dolgov, a po njenih besedah gre za zanesljivega partnerja. Živčec Kalanova se je za posel dogovarjala le z direktorico Mabre Nevenko Žekič. "Mi imamo hipoteko, ki je vknjižena za to stanovanje, in mislim, da to ustreza," je prepričana Živčec Kalanova.

Nezakonito dejanje, direktorica ne ve nič
Iz zemljiške knjige pa je razvidno, da je Mabra stanovanje s hipoteko vred prodala fizičnim lastnikom in podjetju Latinos. Žekičeva pravi, da je Kalanovo s tem seznanila ter da je posel zakonit, denar pa bodo kmalu vrnili. Živčec Kalanova pravi, da o prodaji ne ve nič.

Javni zavodi se s takimi ne smejo ukvarjati, pa meni pravnik Stojan Zdolšek in tak posel ocenjuje kot nezakonit.

Čudni posli Živčec Kalanove