Novi vršilec dolžnosti direktorja UKC Maribor Janez Lavre se bo najprej lotil reševanja kadrovskih težav. Foto: BoBo
Novi vršilec dolžnosti direktorja UKC Maribor Janez Lavre se bo najprej lotil reševanja kadrovskih težav. Foto: BoBo
Lavre prevzel vodenje UKC Maribor

Najprej bo Lavre opravil pogovore z zdravniki, ki želijo zapustiti UKC Maribor, takih naj bi bilo trenutno šest. "Treba je izvedeti, kaj je vzrok in kako jim olajšati odločitev, da ostanejo," je dejal Lavre in dodal, da je treba pripraviti še ustrezne kadrovske načrte za popolnitev prostih delovnih mest in doseči dogovor z zbornico glede dodatnih specializacij.

Lavre je posle prevzel, potem ko se je Gregor Pivec ob koncu aprila po številnih očitkih zaradi kadrovskih zapletov na anesteziologiji umaknil z mesta direktorja UKC-ja Maribor. "Lavretu sem bolnišnico predal v dobrem stanju. Je poslovno stabilen subjekt," je dejal Pivec in dodal, da se je v zadnjih nekaj mesecih bilanca pokvarila, saj zaradi zmanjševanja programskih operacij UKC Maribor zdaj izkazuje 1,3 milijona evrov izgube, kar pa še ne ogroža bolnišnice.

Lavre, ki je bil pred imenovanjem tudi favorit ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, je prejšnji teden prejel podporo sveta zavoda. Nov razpis za direktorja bodo objavili ob koncu letošnjega leta, Lavre pa ne skriva svojih ambicij po dolgoročnejšem sodelovanju z UKC-jem Maribor. Poudaril pa je tudi, da namerava za pomoč prositi tudi svojega predhodnika, s katerim računa na ustrezno strokovno sodelovanje.

Po Lavretovem odhodu pa slovenjgraška bolnišnica išče novega direktorja. Svet zavoda je na mesto v. d. direktorice za eno leto imenoval zdravnico Jasno Uranjek.

Lavre prevzel vodenje UKC Maribor