Zdravje

Poudarki

  • Prva konferenca Ljubezen od A do Ž
  • Govorniki: Zoran Milivojevič, Vesna V. Godina, Veronika Podgoršek, Sanja Rozman, Edvard Kadič, Bruno Šimleša, Tanja Kocman, Milena Miklavčič, Luka Kogovšek, Manca Razboršek.
V dneh okoli valentinovega se veliko govori o partnerskih odnosih, ljubezni, ločitvah, romantiki in sploh vsem v povezavi z moškimi in ženskami ter (so)bivanjem. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Ljubezen od A do Ž
Govorniki so imeli zelo zanimive in s humorjem prežete nastope. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Ljubezen od A do Ž
Konferenca je bila popolnoma razprodana. Po oceni organizatork so prodali okoli 600 vstopnic. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Dr. Veronika Podgoršek
Veronika Podgoršek je razložila, da je nezvestoba boleča za oba in da se to največkrat zgodi, ker odnos ni živ in ker si posvečamo premalo pozornosti. Odtujenost in življenje drug mimo drugega sta ubijalec intime in pristnega odnosa. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Sanja Rozman
Sanja Rozman se ukvarja z različnimi odvisnostmi, tudi z odvisnimi odnosi. Pravi, da jih je nujno treba pozdraviti na prav način, da ne bežimo iz ene odvisnosti v drugo. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Milena Miklavčič
Milena Miklavčič, raziskovalka in zbiralka zgodb več kot 1.600 žensk, ki so ji zaupale, kakšna je bila spolnost naših babic in prababic v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Ljubezen od A do Ž
Vesna V. Godina in organizatorke: Jolanda Ugrin, Barbra Jerman in Višnja Gavran. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Ljubezen od A do Ž
Očitno je zanimanje za tematiko o odnosih zelo veliko, saj ni bila nobena težava razprodati konferenco. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

Dodaj v

"Spolnost je bila včasih pravica moškega in dolžnost ženske"

Prva celodnevna konferenca Ljubezen od A do Ž
14. februar 2016 ob 13:03,
zadnji poseg: 14. februar 2016 ob 14:23
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Avtentično partnerstvo ustvarimo lahko šele tedaj, ko smo sami avtentični - pristni in popolnoma iskreni sami s seboj," meni Manca Razboršek, angelska terapevtka, ki se ukvarja s čakrami in povezovanjem med žensko in moško energijo.

V dneh okoli valentinovega se veliko govori o partnerskih odnosih, ljubezni, ločitvah, romantiki in sploh vsem v povezavi z moškimi in ženskami ter (so)bivanjem. Potem imamo še svojevrstne drugačne ali za določeno družbo radikalne poglede na ljubezen, odnose, spolnost, zapeljevanje, samskost, moško-ženske energije, pričakovanja, slog življenja, odprte, zaprte odnose, varanje, svinganje ... Seznamu ni videti konca.

O vseh temah so govorili na kar sedemurni konferenci Ljubezen od A do Ž, ki je v Ljubljani potekala prvič. V razprodani konferenčni dvorani enega od ljubljanskega hotela se je trlo mnenj med kar desetimi strokovnjaki s sicer različnih področij, vsem pa je tako ali drugače skupno ukvarjanje z odnosi.

O odnosih se pogovarjamo, a ne specializirano!

Idejo za konferenco je dobila Višnja Gavran, pri izvedbi pa sta ji nato pomagali še Barbra Jerman in Jolanda Ugrin. Govorniki so bili: Zoran Milivojevič, Vesna V. Godina, Veronika Podgoršek, Sanja Rozman, Edvard Kadič, Bruno Šimleša, Tanja Kocman, Milena Miklavčič, Luka Kogovšek in Manca Razboršek.

Zoran Milivojevič, najbolj znan po knjigi Formule ljubezni, meni, da je težko najti partnerja, če sploh ne vemo, kaj želimo. "Vsak poskus se v tem primeru izjalovi. Potem je tukaj še sodobna obsedenost z romantiko, večnimi metuljčki oz. zaljubljenostjo; mi bi pa želeli ljubezen. Treba je spremeniti pristop in mišljenje in predvsem - vključiti v odnose razum. Potrebujemo emocionalno pismenost, če želimo uspešno razmerje!"

"Na spletu se spoznajte, potem pa pojdite ven. Pojdite v življenje. In ne ponavljajte v nedogled klepetanja na spletu z več ljudmi hkrati, predvsem pa čakanje, čakanje in čakanje na boljši, popoln jutri ne obrodi sadov," je na temo "zmenkovanja" po spletu povedal Luka Kogovšek.

Malce resnejšo temo je načela Veronika Podgoršek, ki se ukvarja predvsem z varanjem v odnosih. "Veste, zelo preprosto je. Če želite, da bo cvet vrtnice vedno lep, ga je treba zalivati, negovati. In če ga ne boste, bo ta cvet ovenel. Točno tako je tudi v odnosih. Ukvarjajte se drug z drugim, ne ignorirajte se! Nezvestoba je vedno posledica nezadovoljstva, iskanja primanjkljaja. Najlažje je reči, da je samo prevarani kriv oz. je naredil kaj narobe. Treba je pogledati celostno. Prizadeta sta pa oba. In to enako boleče. Veliko objokanih moških pride k meni. Ženske, ki menjavajo partnerje in se imajo fino ter so brez obveznosti, pa tudi."

Sanja Rozman, strokovnjakinja za odvisnosti, je predstavila vidike nezdravih odnosov, teorijo navezanosti, odvisniške, posesivne in številne druge nezdrave odnose. "Za partnerja, ki si ga želimo, potrebujemo le dober nakupovalni listek. Težava je v tem, ker sami izgubljamo občutek, da smo povezani s svetom. In zato se nekateri pretirano navežejo na partnerje. Začnejo jih dušiti, mučiti ali bog ne daj zlorabljati in se nad njimi psihično ali fizično izživljati. Sami moramo poznati sebe, da sploh vemo, kaj želimo!"

Manca Razboršek kot angelska terapevtka meni, da je partnerstvo sinergija energij in da avtentično, pristno partnerstvo nastane šele takrat, ko gremo sami do svojega bistva - kaj si sploh želimo in kako to želimo. "Veste, te pravljice, vsi jih poslušamo in nato jih vsi berejo dalje svojim otrokom. Končajo se s stavkom: in nato sta srečno živela do konca svojih dni. Da, ampak kako sta živela? Kaj sta počela, kaj sta se pogovarjala, kako sta se pogovarjala? Da, tega nam pa nihče ne pove! To le vidimo v svoji primarni družini, sicer pa nekakšne magične formule ne izda nihče. Samo fizičen svet nam ne da vseh odgovorov, treba je pogledati v dušo, čakre, duhovnost, energije. Biti moramo pozorni na lastne občutke. Toksični, zastrupljajoči odnosi nastanejo zato, ker se ne odkrivamo v vseh svojih razsežnostih. Sicer pa je vsak partnerski odnos naše zrcalo. Na partnerju vidimo našo energijo, čustva, vse lepe, pa tudi malce manj lepe, celo boleče stvari. V partnerstvu pride do izraza čisto vse! Pravo avtentično partnerstvo je potovanje moške in ženske energije. Pri zaljubljenosti odpremo srce, čutimo srčno čakro in tako bi se v odnosu morali počutiti vedno - toplo in varno!"

Bruno Šimleša iz Hrvaške, znan po izjavi "ne iščite princa na belem konju, če sami niste princesa", je v precej šaljivem tonu govoril o moško-ženski energiji in o tem, da imajo nekateri ljudje preprosto previsoka pričakovanja do partnerjev, sami pa jih še zdaleč ne dosegajo. "Sami si moramo priznati, koliko smo vredni in česa smo vredni. In šele nato iskati partnerja, ki je v "našem rangu". Ženske so načeloma preambiciozne v svojih nerealnih pričakovanjih. Seveda tudi obratno. Priznajte si, kdo ste, in težite k podobnemu, in ne šest stopenj višje."

Milena Miklavčič, velika raziskovalka spolnega življenja naših babic in prababic, nam je v pol ure ponudila vpogled v preteklost. "O intimi se v preteklosti sploh ni govorilo. Šele zdaj je to postala moda oz. šele zdaj postopoma nizamo področje spolnosti in intime na plano. Te zgodbe, ki mi jih je povedalo okoli 1.600 žensk, so neverjetne. Spolnost je bila včasih pravica moškega in ženska dolžnost. Sploh se ni posvečala pozornost ženskam, spolni odnosi so bili neverjetno kratki, po navadi kar ob drevesu, v hlevu, na seniku. In to stoje. Kar tako mimogrede. Minuto, dve, večkrat na dan. Ženske včasih vse življenje niso vedele, kaj je to orgazem, noseče so bile pa kar naprej. Vdane so bile v usodo. Znan stavek, ki ga je bila marsikatera deležna pred poroko, je bil: potrpi tistih pet minut, da te mož ne bo tepel.

Vesna V. Godina, socialna in kulturna antropologinja, je govorila predvsem o ljubezni in sodobni marketinški sferi, ki je vstopila v našo zasebnost. "Včasih ni bilo celih nadstropij knjig v knjižnicah na temo seksa, odnosov, zapeljevanja in tega, s čimer se danes na veliko služi. Ni bilo svetovalcev za družinske odnose, ni bilo toliko psihoterapevtov. Gre za to, da si vsi želimo objekt A. To je popolnost oziroma želja po popolnosti. Nismo zadovoljni z odnosom oz. nismo zadovoljni, ker naši odnosi niso popolni. In vsi nam prodajajo idejo o popolnosti. In ker tega ni, poskušamo to najti na vse pretege. Še in še in še in še. In to je neskončen nikoli dokončan trg za marketing, ki se s tem ukvarja."

Edvard Kadič je s svojim suverenim nastopom spregovoril o moškosti in ženskosti, na kateri se prav tako danes pozablja. Ženske so preveč agresivne in neženstvene, moški pa se umikajo in "ne menjavajo več žarnic". "Zelo preprosto je - samozavest je v bistvu občutje, da spadaš v danem trenutku točno tja, kjer si. In samozavesten moški je takšen, prav tako ženska. In ženske morajo pustiti moškim svoj prostor, prav tako moški ženskam. Moški so nori na obline pri ženskah, ženske na ravne linije. Moški zapeljuje, ženska izbere, da signal. Pustite, da to tako teče. Zapeljevanje je sicer nekaj, kar bi bilo treba ohraniti skozi celotno partnerstvo. Izrednega pomena je tudi smeh. Na dolgi rok pa je treba še vedno v razmerju ohraniti to, kar vaju je povezalo. Moški ne sme zanemarjati svojih konjičkov, prijateljev. Ženska prav tako ne - če želi, da bo obdržala moškega, mora za vedno ostati zanj trofeja."

Ob koncu pa nas je s svojim stand up nastopom nasmejala še Tanja Kocman; "samooklicana" strokovnjakinja za samsko življenje in radijska voditeljica. "Samskost ni bolezen. Pa veste, kaj mi še gre najbolj na živce? Ko nekdo reče: Zgodilo se bo, ko boš najmanj pričakovala! Samske ženske nismo nič manj ženske kot tiste v razmerju!"

Tanja Mojzer
Prijavi napako
Komentarji
proteus
# 14.02.2016 ob 13:18
sedaj je pa seks želja moškega in sredstvo manipulacije ženske
R3d0X
# 14.02.2016 ob 13:50
Samo fizičen svet nam ne da vseh odgovorov, potrebno je pogledati v dušo, čakre, duhovnost, energije.

Prejšnji teden ste analizirali horoskop, zdaj spet en hokus-pokus. A boste počasi postali alternativni blog?
sch
# 14.02.2016 ob 13:38
Angelska terapevtka, resno?
Nisem Robot
# 14.02.2016 ob 15:14
Leže se daleč pride.
ishgilliath
# 14.02.2016 ob 14:51
In kaj pravijo na to ilegalci? Bo prevod v arabščino?

Če misliš uboge begunce posiljevati z raznimi "angelskimi terapevtkami", čakrami in moško-ženskimi energijami, potem mislim da imajo povsem legitimno pravico do terorizma... Ker si res težko zamislim kaj bolj nečloveško krutega od predavanja v new-age konvertiranih razočaranih gospodinj.
aless70
# 14.02.2016 ob 15:43
"Spolnost je bila včasih pravica moškega in dolžnost ženske"

Samo malo je še za počakati, da bomo dovolj "kulturno obogateni" in bo spet tako!
juk
# 14.02.2016 ob 17:55
@juk

Feminizem ni bil nikoli popularen ravno zaradi tega ker govori resnico in moškim nastavlja ogledalo ter prikazuje podobo, ki je ne želijo videti. Če težko prenašaš moje komentarje jih pač ne beri, pisala jih bo pa še vseeno, ker je to nacionalni medij, ki ga tudi jaz sofinanciram.


Feminizem je bil popularen dokler se ni sprevrgel v boj za prevlado nad moškimi. Take zatežene ženske tega ne boste nikoli priznale. Da jaz ženski rečem "zgledaš neverjetno dobr" in me ona proglasi za seksista pač ne morem drugega kot ne marat feministk. In mladi moški so se prilagodili temu. DElujejo po principu "nategni pobegni" in to je to. Kajti nihče ni tako trapast da bo zatežene feministke prenašall. NIhče razen tistih ki nimajo druge možnosti. Normalen moški svoji ženski želi vse najboljše možno, feministke pa to imenujete seksizem.
Billi
# 14.02.2016 ob 23:28
@ Tiha voda

Feminizem je bil vsem kul. Nihče ni proti tistemu kar je bil v preteklosti. Upam da se pri tem razumemo...
Problem je, da danes, ta moderni feminizem v EU in ZDA ni več "boj za enakost".

Kako je lahko eno gibanje za "enakopravnost med spoloma", ko pa kompletno ignorira probleme moških? 80% brezdomcev je moških, 3x-4x več samomorov delamo. Delamo vse najtežje dela in imamo največ smrti pri delu.. A se feminizem bori proti tej neenakosti?

Prosim povej mi EN problem ki ga ženske v zahodnem svetu imate, ki je hujši od tistega kar sem naštel.

Ti misliš, da so ljudje proti feminizmu zato, ker so proti ženskim pravicam. To ni res.
1) feminizem nima monopola nad "bojem za enakopravnost med spoloma"
2) Lahko si proti feminizmu zgolj iz razloga, ker ti ni všeč NAČIN kako hočejo enakost doseči.

Vedno so dve plati zgodbe..

Komaj čakam da bo jeseni prišel ven dokumentarec "The red pill", ki opisuje zgodbo feministke Cassie Jaye, ki začne snemati dokumentarec o "gibanju za moške pravice", da bi s tem opozorila na njihovo šovinističnost.
Po več intervjujih začne dvomit v svoje predsodke ter prepričanjih o tem ali so ženske res zatirane.

p.s. če misliš da bo svet šel naprej brez moških in da rabite samo par trotov, se vprašaj kdo je ustvail računalnik na katerem tipkaš, kdo je izumil elektriko, internet, kdo je zgradil hišo v kateri živiš.. ceste ki jih uporabljaš itd itd itd
KraljMinusov
# 14.02.2016 ob 15:02
Bruno Šimleša iz Hrvaške, znan po izjavi "ne iščite princa na belem konju, če sami niste princesa" ... Ženske so načeloma preambiciozne v svojih nerealnih pričakovanjih. Seveda tudi obratno. Priznajte si, kdo ste, in težite k podobnemu, in ne šest stopenj višje."

Malo morgen. Danes je vsaka punca princesa. Tip pa dejansko lahko dobi šest stopenj boljšo punco. Sicer ne v Sloveniji, je pa to tako v celi Afriki, večini Azije in večini Latinske Amerike. Naj naše mislijo, da so princese. Za tiste tipe, ki bi si tle lahko privoščil samo kušvat krastače, pa je cel svet poln lepih deklet.
Captaindeath
# 14.02.2016 ob 17:05
Pustite Tiho vodo ker je še nedolžna.
vse-ved
# 14.02.2016 ob 15:41
... Pa upam, da moja žena to bere!!
janroz
# 14.02.2016 ob 15:06
Vsak ima svoj pogled in to je prav. Ni kalupov, ni vsemogočih receptov. Zanima me, če se sploh zavedamo kam gre naš svet, kdo ga oblikuje, koliko vloge ima posameznik pri tem? Vsak ima svojo izkušnjo in jo prodaja kot suho zlato drugim? Neverjetno veliko nekega leporečja. Ga. Godina pravi, iščemo nekaj popolnega. Kaj je popolno, mar mi to vemo? NE! To popolnost nam prodajajo knjige, filmi - skratka mediji vseh vrst. Čedalje manj je ljudi, ki se v tej zmedi znajdejo in najdejo tisto kar je za njih dobro. Žal smo na tem področju na istem kot pri prehrani. Dokler nam niso mediji začeli soliti pamet, kaj vse je škodljivo, da je vsak postal že mali strokovnjak za zdravo prehrano, pa vegetarijanci, vegani ... , na vseh področjih se nam dogajajo podobne zgodbe. Če je je nekoč veljalo pet resnic jih imamo danes nekaj tisoč na isto temo, sedaj pa bodi pameten! Danes ni vprašanje najti odgovor na neko vprašanje, težava je najti pravega, tistega, ki bo ustrezal vašim potrebam, pa to znamo. NE. Če kaj je naloga vseh tem modrecev, da nam pomagajo pri tem, kako najti pravi odgovor, vse ostalo naj stori vsak sam. Dogma o moški dominantnosti nima realne osnove, realnost je drugačna. Človeštvo je v veliki zablodi, ko dobesedno bolezensko propagira idejo, vsi smo sposobni za vse družbene vloge, prišli smo tako daleč da se na veliko uzakonjajo ženske kvote na vseh področjih pri tem pa pozablja na dejstvo, da so nekatera nekoč "moška" področja že zdavnaj prevzele ženske brez zakona? Zakaj? Človeštvo je žal zašlo predaleč s svojo regulacijo, ne bo dolgo, ko bodo tudi posteljne užitke skušali predpisati. Zakonska zabloda uzakonjanja vloge moškega in ženske v družbi je dobesedno obsesija sedanje dobe. Vse to usodno vpliva tudi na odnose znotraj družine, ker se družba pretirano vtika v ta razmerja jih morda celo nezavedno izkrivlja. Nisem prepričan, če tisti, ki to počnejo vedo, kaj pravzaprav želijo.
evil-woman
# 15.02.2016 ob 17:22
@Tiha voda
Feminizem= ženske pravice= enakost med spoloma. Če pljuvaš po enem pljuvaš po vsem.

ne vem kako si ti prišla do tega. dejstvo je da so žrtve domačega nasilja in spolnega napada obeh spolov. ženske že dolgo nismo več samo nedolžne žrtve in ne rabim da me feminiske zreducirajo na neko tiho nedolžno bitje prez vsakih pravic. v zahodnih državah smo že dosegle enakopravnost, denašnji moški ne potrebujejo več gospodinje da lahko preživijo, ko grem ven vidim ogromno očetov, ki potiskajo voziček. je družba popolna? ne. so še šovinisti? brez dvoma. ampak če ti je toliko do ženskih pravic se preusmiri v islam in druge religije, kjer so ženske dejansko zatirane.

sem preživela domače nasilje in veš kaj sem se naučila? ženske so prav tako lahko nasilne, ženske prav tako izrabljajo pravni sistem da se maščujejo partnerju in ženske prav tako izkoriščajo svoj položaj v službi za spolne napade. v bistvu so še v slabšem položaju, glede na to, da se jim dostikrat ne verjame ali posmehuje (moške žrtve posilstva, ki tudi obstajajo).

enakost med spoloma ne pomeni samo ženske pravice ampak tudi moške pravice. tudi oni rabijo zaščito in pravice. seksizem deluje v obe smeri.

zaradi takšnih izjav sovražim denašnje feministke.
Untamle
# 14.02.2016 ob 23:30
... angelska terapevtka, ki se ukvarja s čakrami in povezovanjem med žensko in moško energijo.

Nehal brati že na začetku.
juk
# 14.02.2016 ob 23:29
Tiha voda pa kdo ti je rekel da podpiram boj proti feminizmu kot bojem za pravice žensk? To je častno gibanje in imajo vso spoštovanje od mene. Ne maram pa današnjih histeričnih feministk ki si dobesedno zmišljujejo razloge da pljuvajo in kritizirajo moških, Vesna Godina jih je imenovala histerične feministke in bi se kar strinjal. Danes definicije določenih pojmov namenoma razširite zato da lahko pljuvate in kritizirate nasprotni spol. Vaša skrajno pristranska in butasta drža je povzročila da vas večina normalnih ljudi na mara. Govorim o histeričnih feministkah ki se bojijo za prevlado nad moškimi.
Billi
# 15.02.2016 ob 12:09
@Tiha voda
Feminizem niso samo ženske, če govorimo proti feminizmu, govorimo proti ideologiji, ne pa proti ženskam.

Feminizem je boj za pravice žensk, za moške pravice se boste morali pobrigati sami.
Ja to je bil lih moj point. Če je feminizem samo za ženske, to pomeni da ni za enakost med spoloma.
Po drugi strani pa je je veliko vplivnih feministk, ki so proti boju za moške pravice. Npr ustavljajo gradnjo "varnih hiš" za moške - moški 40% žrtve nasilja v družini. Konstantno nasprotovanje skupinam ki se borijo za moške pravice. Feministične skupine na "fakultetah prepovedujejo (!) nastanku moških skupin itd itd

Še vedno ogromno žensk danes v EU in ZDA "pada po stopnicah", so umorjene, posiljene ali nadlegovane s strani MOŠKIH.
Ja.. in enako velja tudi za moške. Veliko ženski jih psihično in fizično nadleguje. Kot sem prej opisal je je 40% žrtev moških.. in to samo prijavljenih. Verjetno se jih veliko ni upalo prijavit, ker bi se jim družba smejala.. Si predstavljaš da se bi družba ženskam smejala ko jo moški nadleguje?
Bistvo je, da je vse zelo uravnoteženo.. Nimamo problema glede "nasilja nad ženskami" imamo na splošno problem z nasiljem. Feminizem samo razdeljuje spole še bolj narazen z nepristranskim pristopom.
Na veliko oglašuje kako so moški "napadalci" in ženske "žrtve", kljub temu da je velikokrat tudi obratno. To mantro se lahko opazi tudi pri tvojih komentarjih, opazi se nek jezen odnos do moških na splošno.

Glede tvojih seksističnih komentarjev.. Če so nekateri na tem forumu po tvojem mnenju šovinisti, se ne rabi spuščat na njihov nivo. Povej svoje mnenje na prijazen način in odidi z dostojanstvom.
Billi
# 14.02.2016 ob 23:32
@tiha voda

Pa upam da opaziš kako seksistične komentarje objavljaš, a pred tem si govorila kako si feministka... In potem se čudiš kako se ljudje proti feminizmu... Točno zaradi tega.
juk
# 14.02.2016 ob 21:10

Danes so dovoljene sanje, jutri je pa nov dan, dan za streznitev. Brez žensk vas ni.


Evo boj proti moškim, tipično za feministko se je v komentarju izdala. Feminizem ni več boj za pravice žensk ampak za prevlado nad moškim.
MilesD
# 14.02.2016 ob 20:09
"Moški bodo vedno bolj potrebovali ženske kot obratno, moški z zakonom tudi več pridobijo, tako kažejo raziskave."

Haha, a res?

Ravno zaskrbljujoč trend naglega naraščanja števila profesionalnih lovač, ki se poročijo z naivnim dobro situiranim tipom, mu naštepajo dva froca, po treh letih vložijo zahtevek za ločitev zaradi "nepremostljivih razlik" in na sodišču z lahkoto pokasirajo polovico njegovega premoženja in dosmrtno preživnino, je v ZDA sprožil MGTOW gibanje, kar je še ena žalostna posledica tretjega vala feminizma.

Tako da je resnica ravno nasprotna tvoji trditvi, danes moški z zakonom ne pridobi popolnoma ničesar razen možnosti lastnega finančnega uničenja ob morebitnem razhodu.
bin there
# 14.02.2016 ob 18:39
@Tiha voda se absolutno strinjam s to izjavo. Itak da ne. Samo to je za večino moških resnica s katero smo se sprijaznili. Če bom reven lahko crknem v jarku pa ne bo nikomur mar. Neki zaposleni v rehabilitacijskem centru Soča je rekel, da zelo veliko moških po tem ko se resno ponesrečijo ženske zapustijo. To je realnost. Grda realnost.

Je pošteno to, da če nisi lepa se moški ne bodo zmenili zate? Ni pošteno. Je pošteno to, da če si reven moški lahko crkneš na cesti (80% brezdomcev je moških)? Ni pošteno. Je pa to resnica. Ti boš mogla skočit v fitnes, se maksimalno zrihtat, poudarit svoje pozitivne atribute in podobno. Jaz bom moral garat kot prasec dokler se ne stegnem, brez da bi za to od kogarkoli pričakoval kakršnokoli hvaležnost. To je realnost.
MilesD
# 14.02.2016 ob 18:18
Plehki materialisti proti zagrenjeni feministki, super spopad najtežjih kategorij!

Kdo bo zadal več nizkih udarcev, kdo bo izgubil več živcev, kdo bo bolj neomajno vztrajal pri svojem pogledu in kdo bo po končani razpravi še bolj preziral nasprotni spol?

Vse to in še več za dan zaljubljencev v živo na MMC RTV. Vabljeni k ogledu!
KraljMinusov
# 14.02.2016 ob 23:32
@tiha voda ti si tudi domišljaš da boš imela kak vpliv na genski bazen. Na genski bazen majo vpliv mlade ženske, še posebej take iz držav z visoko rodnostjo. Ti nimaš nikakršnega vpliva na rodnost. Ti ne boš imela še kakega dojenčka, ti boš imela še kakega mačka.

@Miles MGTOW ftw.
juk
# 14.02.2016 ob 19:24
Spolno nadlegovanje je bila včasih vsakodnevna praksa. Feminizem si ne prizadeva za istost ampak za enakost med spoloma. Ja, vem, da je feministka za mnoge psovka, saj sem že povedala zakaj feminizem ni popularen. Moški bodo vedno bolj potrebovali ženske kot obratno, moški z zakonom tudi več pridobijo, tako kažejo raziskave. Ženske so vedno bile bolj prilagodljive in vedno bodo, to je njihova prednost pa tudi slabost, ker so pripravljene več potrpeti. Varanja pa je danes manj, ker so zveze krajše . Kljub vsemu večina, stari in mladi, še vedno iščejo partnerja in ga tudi najdejo.

Varanja je danes bistveno več kot včasih, to je dejstvo pa se lahko na glavo postaviš.Včasih so moški imeli kakšen ponos in moralo, danes je pa nimajo več. Ker so se prilagodili sistemu. In ne moški ne pridobijo veliko z zakonom. Včasih so, danes pa ne več. Govorim o mlajših moških. Pojavlja se trend povečanja števila samskih moških, ker preprosto normalen uspešen mlad moški ne bo zgubljal časa s prerekanjem da tega pa ne bo delala ker je emancipiranka, pa s stalnimi kreganji okoli oslovske sence. Jaz sem star kozel, ampak mladi kolegi mi pa znajo marsikaj povedat. In ta spopad med spoloma, ki so ga povzročile dvolične histerične feministke dolgoročno ni dober ker na koncu vsi izgubimo. Sem se pa poglabljal v temo in berem da v ZDA ugotavljajo porast žensk antifeministk, so ugotovile da to ne pelje več nikamor. In so ti moški lepo napisali, vedno se bo našla ženska ki bo imela rada bogatega z denarjem, ne verjamem pa da se bo vedno našel moški ki bo hotel zateženo feministko ki seksa sam ob državnih praznikih. In tema o feministkah mi je popularna samo zato (kot sem zapisal v blogu), ker me nobeno gibanje ni tolikokrat javno okrcalo za seksista, rasista, ksenofoba in ne vem kaj še vse.
juk
# 14.02.2016 ob 18:42
Seveda ti ne razumeš in ne maraš feminizma, starih kozlov pač ne moreš učiti novih trikov. Če pa pogledamo na splošno, so mladi moški danes veliko bolj emancipirani kot včasih, sodelujejo pri vzgoji in negi otrok, gospodinjskih delih, spolno nadlegovanje postaja vse manj sprejemljivo. Seveda prihaja tudi do določenega povratnega udarca, ampak trend je jasno začrtan, feminizem bo dobil to vojno.

Spolno nadlegovanje ni nikoli bilo sprejemljivo. In ne, feminizem te vojne ne more dobiti, ker moški in ženska si nikoli ne bosta ista. In ne starega kozla ne moreš naučiti novih trikov. Ja danes so moški bistveno drugačni kot včasih, danes moški lika,pere,kuha, vse, zato ženske ne potrebuje. In zadnjič sem bil prav presenečen ko slišim da je najhujši kritika ki jo normalni moški lahko reče ženski da je feministka. In nekatere sedaj že takoj povedo da niso feministke. In to da ti ne želiš da ti moški kupi darilo ker si znaš sama je navadna kozlarija. Pa jaz če bom hotel bom svoji ženi kupil zlatega ferarija, pa ne zato ker bi jo podceneval (to pravite vse histerične feministke) ampak zato ker jo imam najraje na svetu in bi zanjo naredil vse. Moški so se prilagodili, bistveno bolj kot ženske. Zato pa je tudi še več varanja, razhodov, zahrbtnih potez. Moški je preprosto ugotovil da doma ne rabi žene, ki je feministka in mu teži za vsako sranje. Ženske pa tam pri 30 ugotovite da bi mogoče pa le imele normalnega tipa ne pa brezjajčnega polizanca. Ampak potem je pa prepozno
Gepard007
# 14.02.2016 ob 17:57
Vsi, ki zagovarjajo, da ženskam pri nas trda prede naj zginejo v IS in tam zagovarjajo pravice žensk, če so res taki borci za pravice žensk!!
Sklonjen
# 14.02.2016 ob 14:16
Mirovni inštitut, Legebitra, Amnesty international in kar je še podobnih, bodo tole o dveh spolih težko prebavili... spet bo zabavno poslušati izpade feministk!
Nisem Robot
# 14.02.2016 ob 13:13
Zato odpri svoj cvet, dovolj sem že ogret. (Sasha Vrtnar)

https://www.youtube.com/watch?v=IqzsIHGK
ZfQ
evil-woman
# 15.02.2016 ob 23:40
@Tiha voda
moja družina je disfunkcionalna in moja največja prednost. namreč nisem se smilila sama sebi ampak sem nekaj naredila glede tega. poznam vse moje napake in napake mojih družinskih članov, ki jih ne bom ponovila. nikoli nisem skrivala s kje sem in niti nimam namena začeti.

in če že iščeš žaljivko ti svetujem da ne greš na očitno. nasvet je bil dobronameren, če ne znaš drugače odgovoriti na to, pove več o tebi ko o meni.
windstorm
# 15.02.2016 ob 17:31
@evil-woman

Odlično napisano! Se podpišem pod tvoj post!

Zdaj ti bo pa Tiha voda povedala še, da ne razumeš kaj feminizem je, potem pa še, da si neumna. Wait and see. :)
pedalski
# 15.02.2016 ob 13:12
Mah danes tudi moški manj potrebujejo ženske. Kuhat in prat se navadijo, pa tudi seks ni več tako pomemben, že na koncu 90ih let je bilo za moške v redu da jih je baba pustila na miru s pirom pred TV-jem. Danes pa je toliko ostalih stvari, bombardiranje z informacijami povsod, veliko zanimivih stvari, ki se niti ne moreš z vsemu ukvarjati, internet, računalniki, igre, pornjaki, danes je toliko tega. Po drugi strani pa revščina in delavniki 10 ur in več (članek o Koreji), ker si ne moreš privoščit več kot sobe in gledaš bolj da samo preživiš. Recimo na Japonskem je čisto normalno, da 30 letniki niso še imeli punce, tako je pač naravnan sistem.

V starih časih so se poročali ja, samo to se je splačalo, ker je povezovalo družine, ker so imeli vsi neke kmetije in podobno. Danes pa je kmetija luksuz, revni živijo v mestih, kjer nimajo nič, mladi pa še manj.
Bivši uporabnik
# 15.02.2016 ob 08:43
Jaz bi prej rekel bolanost moderne družbe. Pomembno je imeti otroka , ljubezen je na zadnjem mestu , moralo pa bi biti prav obratno.! Ženske samohranilke se je vedno priviligiralo , tako da so samozadostne šle skozi življenje , ne da bi si poiskale druge partnerje.! Tudi materializem je prisoten , zato je več kot 50% neporočenih ali ločenih žensk po 50 letu v glavnem samih.Najti dobrega moškega starega od 45 let naprej , je zelo težko. Prevladuje alkohol , zanemarjenost , brezperspektivnost in nerazumevanje. V prispevku se preveč poudarja spolnost.! Če se dva poseksata , to je še najmanj. Biti partner , biti ljubeč - to je veliko težje.
windstorm
# 14.02.2016 ob 23:31
@Tiha voda

Če nam boste tako izdatno pomagali kot sedaj kaže, bo rajh kmalu zgrajen. Hvala, res ste srčki.

Vsaka podobnost feminizma z nacizmom je zgolj naključna.
windstorm
# 14.02.2016 ob 23:25
@Tiha voda

Tehnično gledano, rabimo mi samo par trotov , vse ostalo lahko opravimo same in poselimo planet, za razliko od vas. Na tvojem mestu si ne bi želela vsesplošne vojne med spoloma, ker jo boste definitivno izgubili.

Ko boste uspele ustanoviti svoj feministični rajh, do takrat pa...
juk
# 14.02.2016 ob 20:09
Ko ti feministka posplošuje in ti išče samo tiste izseke ki ji pašejo. Ah, škoda karkoli.
juk
# 14.02.2016 ob 17:04
tiha voda če smo moški tako slabi šovinisti, rasisti potem bodi sama. Zateženih feministk ki sovražijo moške in ne razumejo da nismo isti kot ženske pa res nihče ne bo prenašal.
Nisem Robot
# 14.02.2016 ob 14:39
1 + 1 = <3
Grob
# 16.02.2016 ob 12:52
Da bi danes izobrazena zenska imela dva otroka je malo"to much".prevec dela z njimi.enega si naredis tako za vzorec(tako da ga imas kot lastnino) in hkrati brcnes skozi vrata se moskega ker tudi imeti moskega je prevec dela z njim. Moti me le to jamranje teh istih zensk z enim otrokom "jaz pa deca ne morem dobiti"
windstorm
# 15.02.2016 ob 23:38
@Billi

sem pogledal en video od Janice Fiamengo.. wow... ko bi bilo vsaj več takšnih...

Saj jih je vedno več. Radikalni feminizem ne bo nikoli zmagal, karkoli si že predstavljajo pod zmago. Mogoče koncentracijska taborišča za moške? Nobena totalitarna ideologija se še ni obdržala, ker deluje proti naravnemu ravnovesju, in tudi tretji val feminizma se ne bo.

Probleme ki jih ona opisuje o feminizmu na fakultetah, so vedno bolj prisotni tudi pri nas.

Saj jim perejo možgane na FDV in FF na polni brzini že leta. Potem pa k temu dodaš še podporo nacionalnega medija pa imaš aktivno SJW brigado in militantne feministke.
Billi
# 15.02.2016 ob 22:49
@Tiha voda

ahaha že 3x si ga ignorirala.. Sej to ni res... *facepalm*
Tvoj "odgovor" je bil, da sem šovinist. To ni bil odgovor na moj argument.

Jaz verjamem v enakost spolov, samo tebi je to lažje zanikat, kot se pa soočit z mojim argumentom.
Sklonjen
# 15.02.2016 ob 22:36
@Tiha voda

Če nočeš, da se boš ves preostanek življenja pri mačkih grela, prenehaj kvasiti neumnosti!
Sklonjen
# 15.02.2016 ob 22:25
Venkerjeva trdi, da se moški nimajo več želje poročati z ženskami, ki sploh niso več ženstvene
Nedavna raziskava, ki jo je izvedel Raziskovalni center Pew, je pokazala, da je število mladih moških, ki se želijo poročiti, samo v ZDA padlo na najnižjo raven v zgodovini. Ameriška avtorica Suzanne Venker trdi, da je za to kriv ravno kulturni vpliv feminizma. Venkerjeva trdi, da se moški nimajo več želje poročati z ženskami, ki sploh niso več ženstvene.

Trenutno spominja Evropa na žensko, ki dovoli, da jo moški pretepa in zlorablja. Kot mnoge pretepene ženske in žene skuša dejanja svojega moškega prikriti, zanj si izmišljuje zgodbice in se spet in znova vrača k njemu.
Feminizem je sprogramiral ženske, da vidijo moške kot sovražnike.
Rezultat tega je, da so moški v postmoderni zahodni kulturi postali odveč. Ženske ne potrebujejo več moških, ki bi jih preživljali, varovali ali bili očetje njihovih otrok. Če ženska tako želi, je za otroka dovolj že sperma anonimnega darovalca, še piše Daily Mail.

http://nova24tv.si/svet/prevec-angele-merkel-premalo-mozatosti/
evil-woman
# 15.02.2016 ob 20:22
@Tiha voda

samo zato ker se ne strinjata s teboj še ne pomeni da sta šovinista. malo preveč opletaš s tem izrazom. 40% moških je zlorabljenih in to so samo tisti ki prijavijo nasilje. obstaja ogromno linij in pomoči za ženske ampak kaj pa moški? slučajno poznaš kakšno linijo zanje? oni imajo pol manj varnih prostorov in razumevajočih posameznikov, ki bi jim bili pripravljeni pomagati. nekaterim so se smejali v obraz in nagnali, ker po njihovem mnenju ženske ne morejo zlorabiti moškega.

odgovori mi raje z argumenti namesto z žaljivkami. res je, ženske so velikokrat zlorabljene, pozabljaš pa na vsa lažna poročila (resno ne razumem žensk ki to delajo), ki so tudi del statistike. ampak po tvojem je čist ok če so moški zlorabljeni, samo zato, ker so ženske statistično bolj pogosto žrtve? si oni ne zaslužijo pomoči samo zato ker so v manjšini? mene je zlorabila moja sestra in moj oče ampak po tvojem zloraba, ki jo je povzročila moja sestra ne pomeni toliko kakor očetova zloraba? a ti sploh veš kaj govoriš ali samo bereš razne histerične feministke, ki bi imele same pravice in nobene dolžnosti?

in posilstvo moških, ki se ignorira, ker ni šans da moški odkloni spolni odnos? ki večina ljudi niti ne prizna da obstaja?

sem za zaščito obeh spolov, ženske in moške.

Taylor Swift: 'There's a Special Place in Hell for Women Who Don't Help Other Women'

oprosti, ne verjamem v namišljene prijatelje
windstorm
# 15.02.2016 ob 19:58
@Billi

Če ti feministka reče, da si šovinist je to kvečjemu kompliment. Pomeni, da pritiskaš na prave gumbe. :) Mnenje feministke ni vredno počenega groša. Cel svet se norčuje iz feminizma, in prav je tako.
Fs
# 15.02.2016 ob 17:50
Še vedno ogromno žensk danes v EU in ZDA "pada po stopnicah", so umorjene, posiljene ali nadlegovane s strani MOŠKIH.

Še dobro, da se to ne dogaja npr. v Indiji.

Storilci umorov, nasilja, nadlegovanj so še vedno v 90% moški.
Na tvojem mestu si ne bi želela vsesplošne vojne med spoloma, ker jo boste definitivno izgubili.


In zakaj jih feministke nočete ustaviti, če ste že tako superiorne?
Sicer pa se edina vojna med spoloma dogaja zgolj v tvoji glavi, normalni ljudje pa si in si bodo še naprej ustvarjali družine. Ne tebi, ne ostalim feministkam tega ne bo uspelo preprečiti. :)
Sklonjen
# 15.02.2016 ob 16:10
Ženske brez moškega, ste nekoliko izgubljene ;)
Billi
# 15.02.2016 ob 15:42
Tiha voda
Še enkrat... Feminizem nima monopola nad bojem za ženske pravice. Vec je takšnjih ideologi. Lahko imaš enak cilj kot feminizem, nasprotuješ pa načinu doseganja ciljev.

Da so MRA za legalizirat posiljstvo seveda ni res. Kot v vsaki skupini so tudi tukaj ekstremisti. Toda v mislih si imela clanek rooshV-ja. Če bi prebrala originalni članek, ne pa povzetek na kakšni feministični strani, bi prebrala da gre za satiro. Tip opozarja na problem kako v naši družbi gledamo na posiljstva. Ok, lahko ti njegov način ni všeč, meni tudi ni, ampak obračat njegove besede ne koristi nobenemu.

No všeč mi je da si tisti problem lahko predstavljaš. In seveda, to se dogaja tudi ženskam, to je bil moj point. Če se nekaj dogaja obem spolom, to potem ni diskriminacija do žensk...

In imaš prav, veliko večino umorov storijo moški, toda moški so tudi najpogostejše žetve nasilja.. Spet gledaš pristransko.
Moj point je, da gledanje na takšne probleme družbe zgolj z vidika żensk, bolj škodi kot koristi. Zato se z načinom, kako feminizem poskuša doseči enakost, ne strinjam.

In ne nisem rekel da moraš bit prijazna do njih zato ker si ženska.. Jao..
Billi
# 15.02.2016 ob 13:38
@pedalski

nekako se strinjam s tabo..
Preberi ta članek, je na to temo in mislim da ti bo všeč :)
"The Sexodus, Part 1"
djdj
# 14.02.2016 ob 19:48
Dobri stari časi. Veliko škode je naredil tisti/tista, ki je izumil vibrator. :)
pjandura
# 14.02.2016 ob 19:45
Moški bodo vedno bolj potrebovali ženske kot obratno, moški z zakonom tudi več pridobijo, tako kažejo raziskave.

Zakaj? Povej kaj več.
josh k.
# 14.02.2016 ob 14:05
Danes je valentinovo, zato konferenca o seksu...po konferenci pa hop...
Kazalo