Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Warning: file_get_contents(https://www.rtvslo.si/api/header?type=v2019&custom_container=wrapSite): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Živalski otok, MMC RTV Slovenija

Novice

Razstava eksotičnih živali Bioexo

V živo si lahko ogledate številne zanimive in eksotične živali

22. april 2016 ob 11:07
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na ljubljanski Biotehnični fakulteti si lahko vse do nedelje na zelo zanimivi razstavi ogledate številne živalske vrste, kot so tarantele, pitoni, varani, legvani, afriški ježki, žabe, eksotične žuželke, paličnjaki. Manjkali ne bodo niti dihurčki, ježki, mačke in podganice.

Poudarek letošnje razstave je na strupenjačah. Tako si lahko med drugim v živo ogledate kobre, zelene mambe, klopotače in druge strupene kače. Tudi letos so razstavo popestrili z delavnicami, predavanji in igralnicami. Glavno vodilo razstave je odpravljanje predsodkov. Te bodo odpravljali skozi zabavno spoznavanje z eksotičnimi živalmi, otroci in tudi odrasli se lahko na delavnici od blizu seznanijo z vsemi skupinami eksotičnih živali na razstavi.

Razstavo bodo popestrile različne delavnice
Otroci bodo lahko odgovarjali na vprašanja, zbirali žige in nato prejeli nagrado. Letos so prvič postavili tudi vrsto pogumnih, kjer otroci z dotikom ugotavljajo, kaj se skriva v škatlah.
Strokovnjaki bodo poskrbeli za poučna predavanja o odgovornem lastništvu, hroščih v teraristiki, o težavah eksotičnih živalih zaradi nepravilne oskrbe, veterinar bo odgovarjal na vprašanja glede zdravstvenih težav eksotičnih hišnih ljubljenčkov.

Poziv k dobrodelnosti
Tudi letos je razstava dobrodelna. Tako kot lani so se tudi letos odločili, da podprejo delo prostovoljcev, ki se trudijo izboljšati razmere v zavetiščih za živali po nekdanji Jugoslaviji - t. i. TNR Team, ki deluje v okviru društva Mačjelovka. Zato pozivamo vse obiskovalce, da jih pri tem podprete. Tako boste na prireditvi Bioexo lahko za te živali darovali hrano, če pa imate doma kako staro opremo za pse ali mačke, tudi stare odeje ali drugo posteljnino, posodice za vodo, igračke in podobno, pa vas vabijo, da to prinesete s seboj, člani društva Bioexo pa bodo poskrbeli, da bo vse prišlo v prave roke.

Ves čas razstave, ki bo odprta do nedelje od 9. do 19. ure, so na voljo živali, ki jih lahko pobožate in se z njimi fotografirate.

Vabljeni tudi k ogledu videa, kjer boste lahko izvedeli nekaj zanimivosti, ki so nam jih povedali člani društva Bioekso in lastniki eksotičnih hišnih ljubljenčkov.
  • Po 20. razstavi eksotičnih živali
Mojca Prosenc, Maja Ikanović Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 1

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!