Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Warning: file_get_contents(https://www.rtvslo.si/api/header?type=v2019&custom_container=wrapSite): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Živalski otok, MMC RTV Slovenija

Novice

V berlinskem živalskem vrtu pozdravili mladiča orjaškega pande

Tam bosta živela največ štiri leta

2. september 2019 ob 09:27
Berlin - MMC RTV SLO

Mladiča sta se skotila znotraj ene ure, po prvi kotitvi pa je mama mladička položila na trebuh in ga poskušala ogreti, kmalu zatem pa se je skotil še njegov sorojenec.

Meng Meng, ki skupaj z očetom mladičkov Džjao Čingom v berlinskem živalskem vrti živi od poletja 2017, se je v svoji vlogi zelo hitro odlično znašla in za oba mladička odlično poskrbela, čeprav je šlo za njen prvi naraščaj, poroča Deutsche Welle.

"Takoj je mladička nežno položila na trebuh in ga začela ljubeče greti z velikimi šapami, svojim toplim dihom in mehkim krznom," besede direktorja živalskega vrta povzema Slovenska tiskovna agencija.

Na veselo novico se je odzval tudi berlinski župan: "Kako čudovita novica! Berlin je izredno vesel dveh novorojenčkov. Čestitam Andreasu Knieriemu in njegovi celotni ekipi v živalskem vrtu," je v izjavi pojasnil Michael Müller.

To sta prva mladiča orjaškega pande, skotena v berlinskem živalskem vrtu, pred tem pa so imeli več neuspešnih poskusov. Tam pa bosta lahko bivala zgolj od dve do štiri leta, nato bodo tako njiju kot potencialne druge potomce para vrnili na Kitajsko.

P. B. Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 1

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!