Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Warning: file_get_contents(https://www.rtvslo.si/api/header?type=v2019&custom_container=wrapSite): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Živalski otok, MMC RTV Slovenija

Novice

Video: Policijski pes pokazal tehniko oživljanja

Lani je z znanjem navdušila že belgijska ovčarka

26. junij 2018 ob 08:46
Madrid - MMC RTV SLO

Poncho, pes mestne policije iz Madrida, je navdušil z znanjem oživljanja v primeru srčnega zastoja. Njegovo skakanje po prsih "ponesrečenca" in preverjanje srčnega utripa je v hipu osvojilo svet.

Videoposnetek zagnanega psa, s katerim so madridski policisti želeli pokazati, da se tudi živali lahko naučijo tehnik oživljanja (CPR), je zbral že več kot dva milijona ogledov. Poncho se je dolgo učil veščin oživljanja, zato ni okleval, ko so mu policisti dali znak, da mora na "misijo".

Neki drug policist je zaigral, da ima srčni zastoj in se je zgrudil po tleh. Pritekel je Poncho, ki je na svojem hrbtu nosil značko madridske policije, in se zagnal v zrak, da bi s tačkami začel masažo srca. Nekajkrat je skočil na "ponesrečenca", nato pa je glavo prislonil na njegov vrat, da bi preveril njegov srčni utrip. Prikaz njegovega znanja je v dvorani sprožil val navdušenja in burnega ploskanja.

A Poncho ni prvi štirinožec, ki se je naučil te tehnike. Lani je na znameniti pasji razstavi Crufts v Veliki Britaniji znanje oživljanja pokazala tudi belgijska ovčarka Deril.

A. P. J. Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 13

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!