Audi bo skupaj z južnokorejskima partnerjema razvil novo generacijo baterij za električna vozila. Foto: Audi
Audi bo skupaj z južnokorejskima partnerjema razvil novo generacijo baterij za električna vozila. Foto: Audi

Pri Audiju so uradno naznanili, da razvijajo baterije za električno športno terensko vozilo, ki bo z enim polnjenjem zmožno prevoziti pot, dolgo 500 kilometrov. Nemškemu proizvajalcu premium vozil pri razvoju ob boku stojita podjetji LG in Samsung.

Dva korejska elektronska giganta, Samsung in LG, sta se odločila za investicijo v novo tehnologijo pogonskih baterij, ki jih bodo proizvajali v Evropi za potrebe Audija. Nove baterije bodo namenjene Audijevemu električnemu športnemu terencu, in mu bodo omogočile avtonomijo do 500 kilometrov, so sporočili iz Audija.

V Ingostadtu pojasnjujejo, da bodo na ta način omogočili več praktičnosti in prilagodljivosti kupcev brez emisijskega športnega terenca.

Audi ni edini partner
Audi, Samsung SDI in LG Chem niso želeli razkriti finančnih okvirov projekta in partnerstva. LG sicer sodeluje tudi z drugimi avtomobilisti, med drugim s podjetji General Motors, Renault Group, in Daimler, medtem ko Samsung SDI dobavlja baterije za električna vozila znamki BMW in Volkswagen.

Ne miruje niti BMW
Pri Audijevem velikem konkurentu BMW so medtem najavili prihod dveh novih električnih vozil z oznako i, ki bosta nadaljevala začeto zgodbo z modeloma i3 in i8. Bavarci imajo v načrtih še močnejšega športnika, imenoval naj bi se i9, čez tri leta pa bodo ponudili še popolnoma eleketričnega športnega terenca. Ime še ni znano.