Porchejeva aplikacija za polnjenje je namenjena tudi lastnikom drugih hibridnih in električnih modelov. Foto: Porsche
Porchejeva aplikacija za polnjenje je namenjena tudi lastnikom drugih hibridnih in električnih modelov. Foto: Porsche

Porschejeva aplikacija se povezuje z obstoječo mrežo polnilnic ter uporabniku daje informacije o razpoložljivih polnilnicah za hibridna in popolnoma električna vozila. Poleg tega omogoča tudi plačevanje, ne glede na državo in valuto.

Storitev ni namenjena le lastnikom porschejev, temveč jo lahko uporabljajo tudi drugi prek aplikacije na pametnih telefonih z operacijskim sistemom iOS ali Android. Najprej bo na voljo le v določenih evropskih državah, med drugim v Nemčiji, Avstriji, Švici, na Danskem, na Finskem, v Belgiji ter na Nizozemskem, do konca leta pa naj bi bila dostopna tudi na drugih trgih.

Polnjenje mora biti prijazno do uporabnika
Šef trženja pri Porscheju, Detlev von Platen je ob tem povedal, da ima poleg privlačnih in učinkovitih avtomobilov ključo vlogo za dolgoročni uspeh elektromobilnosti uporabniku tudi prijazna polnilna infrastruktura. Dodal je, da s storitvijo Porsche Charging Service svojim strankam ponujajo osrednjo digitalno platformo, ki lajša vse vidike polnilnega procesa. Tako bo polnjenje še laže vpeljati v vsakodnevno življenje.

Porsche že proizvaja priključno hibridne različice model ceyenne in panamera, trenutno pa razvija serijsko izvedbo koncepta mission E, ki se bo imenovala taycan. V prihodnje lahko pričakujemo še več baterijsko gnanih porschejev, zato bodo njihove stranke potrebovale vse več polnilnih postaj, digitalna pomoč pa bo pri tem zelo dobrodošla.