McLaren je pripravil posebno različico 570S Coupe za srečanje na Pebble Beachu. Foto: McLaren
McLaren je pripravil posebno različico 570S Coupe za srečanje na Pebble Beachu. Foto: McLaren

Pebble Beach »Concours d’Elegance«, ki se bo letos odvijal v soboto in nedeljo, 15. oziroma 16. avgusta, vedno znova privablja številne ljubitelje najprestižnejših vozil iz različnih časovnih obdobij. Na dogodku z večdesetletno tradicijo, ki sega v leto 1950, se predstavijo le vozila za katera posebna komisija ugotovi, da ustrezajo strogim kriterijem.

Poleg glavnih starodobniških zvezd pa je dovolj prostora tudi za predstavitev sodobnejših igračk, ki privabljajo najpetičnejše udeležence ali obiskovalce dogodka.

McLaren special operations (MSO), ki skrbi za izdelavo unikatnih primerkov vozil po željah posameznih kupcev, bo na dogodek pripeljal nekaj primerkov iz redne ponudbe prestižne znamke, pa tudi posebneže kot je na primer 650S Le Mans. Izdelali so jih le petdeset in sicer v počastitev dvajsete obletnice zmage na dirki 24 ur Le Mansa, za vse pa tudi takoj našli kupce.

Kaj zmorejo v oddelku MSO, ki se posveča predelavam oziroma plemenitenju »serijskih« vozil v skladu z željami posameznega kupca, bosta predstavljala dva primerka 570S coupe. Eden izmed pripravljenih superšportnih prestižnežev ima karoserijo v barvi s posebnim odtenkom, eden pa v za znamko značilni oranžni. V notranjosti seveda prevladuje usnje, dodatni detajli zagotavljajo občutek posebnosti.

Ljubiteljem motornih nezmernosti pa bodo na ogled postavili enega izmed 500 primerkov modela 675LT, ki je po značaju pravi superšportnik za dirkališča, a glede na tehnično izvedbo ustreza tudi zakonskim predpisom za uporabo na javnih cestah. Od 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v 2,9 sekunde, hitrost 200 kilometrov na uro doseže v 7,9 sekunde, najvišja hitrost, ki jo zmore pa je 330 kilometrov na uro.