Papež bo izkupiček od prodaje belega lamborghinija namenil različnim dobrodelnim organizacijam. Foto: EPA
Papež bo izkupiček od prodaje belega lamborghinija namenil različnim dobrodelnim organizacijam. Foto: EPA

Huracán so za papeža priredili v Lamborghinijevem oddelku Ad Personam. Odeli so ga v belo barvo Monocerus in se s črtami v rumeni barvi Giallo Tiberino poklonili zastavi mesta Vatikan.

Poleg tega je papežev lamborghini dobil tudi platišča v črni in srebrni barvi ter črne zavorne čeljusti. Zunanjo podobo ekskluzivnega avtomobila zaokroža papežev podpis na sprednjem pokrovu.

Pogled v notranjost razkrije oblazinjenje v belem usnju Bianco Leda Sportivo in Lamborghinijev logotip na vzglavnikih.
 Beli posebnež je, odkar so ga pred približno šestimi meseci predstavili papežu, čakal na varnem, zdaj pa bo lahko končno obogatil kakšno prestižno zbirko.

Z dobrim namenom
Izkupiček od prodaje bo izročen neposredno papežu, ki ga bo podaril različnim organizacijam. 70 odstotkov bo namenil iraškemu mestu Nineveh, ki so ga oblegali pripadniki Islamske države, 10 odstotkov bo namenil organizaciji Amici per il Centrafica Onlus, 10 odstotkov bo šlo Groupi International Chirurgiens Amis de la Main in 10 odstotkov organizaciji Pope John XXIII Community Association.

Strokovnjaki predvidevajo, da bi lahko za avtomobil iztržili med 250 tisoč in 350 tisoč evri. Predvidevamo, da potencialnih kupcev, ki bodo z nakupom posredno podprli dobrodelne organizacije, ne bo manjkalo.