Abarth 695 maserati edition izstopa tako po zmogljivostih kot zvenečih imenih blagovnih znamk. Foto: Fiat
Abarth 695 maserati edition izstopa tako po zmogljivostih kot zvenečih imenih blagovnih znamk. Foto: Fiat

Čeprav temeljijo na Fiatovem kabriomalčku 500C, se vozila iz omejene serije, ki so jih pripravili pri Abarthu, močno razlikujejo od velikoserijskih sorodnikov. Pod motornim pokrovom se skriva 1,4-litrski motor turbo t-jet 16v s 132 kilovati (180 KM), ki jih doseže pri 5.500 vrtljajih, največji navor 250 Nm pa doseže pri izbranem športnem programu pri 3.000 vrtljajih. Petstopenjski menjalnik je športno uglašen, prestave pa je mogoče izbirati s pomočjo ročic ob volanu.

Bolj športnemu značaju so prilagojeni tudi nekateri drugi sklopi, vključno z zavorami Brembo in podvozjem z vzmetenjem Koni, saj zmore malček hitrosti do 225 kilometrov na uro, od 0 do 100 kilometrov na uro pa pospeši v sedmih sekundah.

Kljub poudarjeni športnosti pa ne manjka tudi prestiža, ki se začne s posebno barvo karoserije ponteveccio bordeaux in platneno streho nežno sive barve. Barva karoserije je močno opazna tudi na armaturi, sicer pa v notranjosti prevladuje peščeni odtenek v usnje odetih sedežev in drugih oblog. Kot se za omejene serije spodobi, pa so v notranjosti našli tudi ustrezno mesto za ploščico s številčno oznako vozila iz omejene serije abarth 695 maserati edition.