Pri SsangYongu računajo, da bodo tivoli vozili predvsem mladi, stari med 20 in 30 let. Foto: SsangYong
Pri SsangYongu računajo, da bodo tivoli vozili predvsem mladi, stari med 20 in 30 let. Foto: SsangYong
SsangYong tivoli
Dvobarvna notranjost je zasnovana moderno.

Korejski proizvajalec avtomobilov SsangYong je pokazal uradne fotografije svojega novega serijskega modela zanimivega imena tivoli, ki bo v Sloveniji na prodaj predvidoma maja prihodnje leto.
Pri SsangYongu so že prej pokazali koncepta XIV-air in XIV-adventure, ki sta nakazala prihod novega mestnega križanca. Glavni konkurenti tivoliju na trgu bodo nissan juke, renault captur, jeep renegade in številni drugi popularni mestni križanci
Napoved novega oblikovalskega jezika
Tivoli, ime je dobil po italijanskem mestecu blizu Rima, je oblikovno povsem drugačen od drugih modelov četrtega največjega korejskega proizvajalca vozil, ki je v svetu postal znan predvsem po štirikolesnem pogonu. V primerjavi z večjim, tudi pri nas uveljavljenim modelom korando, ima tivoli bolj moderen dizajn, ki napoveduje, kako bodo videti prihodnji modeli znamke.
V potovalnem prostoru je osrednje mesto pripadlo zaslonu na dotik, na katerem se bo prikazovala slika kamere za vzvratno vožnjo, manjkala ne bo niti dvopodročna klimatska naprava, za varnost bo poskrbljeno s sedmimi zračnimi blazinami in tudi asistenčnimi varnostnimi sistemi.
Še veliko neznank
Motorna paleta bo skopa. Neuradno naj bi na začetku ponudili zgolj 1,6-litrski štirivaljni pogonski agregat v bencinski in dizelski različici, ki zadovoljuje emisijske standarde Euro6. Na izbiro bosta dvokolesni in štirikolesni pogon in šeststopenjski ročni menjalnik ali samodejni menjalnik.
Cene in tehnične lastnosti bodo znane kasneje.