Pri Tesli Motors so po štirih letih posodobili svojo limuzino model S, ki nima več zračne reže, izboljšali so čas polnjenja baterije in dodali nekaj nove opreme. Foto: Tesla Motors
Pri Tesli Motors so po štirih letih posodobili svojo limuzino model S, ki nima več zračne reže, izboljšali so čas polnjenja baterije in dodali nekaj nove opreme. Foto: Tesla Motors

Pri Tesli Motors so predstavili prvo večjo dizajnersko prenovo vozila model S, ki so ga premierno predstavili leta 2012. Električna limuzina ima zdaj motorno masko bolj podobno vozilu model X.
Električni avtomobili ne potrebujejo zračne reže, da bi hladila pogonski motor pod motornim pokrovom. Pri Tesli so ob prenovi odstranili zračne reže z vozila model S in na ta način tudi simbolično pokazali, da zahteve po motorjih na notranje zgorevanje ne bodo več take, kot so bile v preteklosti - vsaj ne med kupci vozil znamke Tesla Motors.
Poseben sistem filtriranja zraka
Tesla model S je ob prenovi dobil tudi nove prednje LED-žaromete, na voljo je več barv karoserije. Notranjost je bolj luksuzna, s sedeži, ki grejejo in tudi hladijo, novi so prestižni dodatki, novost je HEPA sistem filtracije zraka, ki se je na seznamu opcijske opreme predhodno pojavil že pri vozilu model X. Pri Tesli Motors pravijo, da njihov sistem odstrani 99,97 odstotka alergenov, bakterij, nečistoč izpušnih plinov in drugih nečistoč, ki se nahajajo v zraku v okolici. HEPA sistem filtracije zraka je sicer del skoraj 3.000 evrov vrednega novega paketa opreme, ki vključuje še usnje na sedežih, napredne LED-žaromete in električna dvižna vrata.
Pri avtomobilskem proizvajalcu iz Palo Alta v Kaliforniji so skrajšali čas polnjenja baterije. Vgrajeni polnilec v tesli model S ni več 40-amperski, ampak 48-amperski.
Tesla Motors model S izdeluje v tovarni v Freemontu v ZDA, prvi kupci bodo izboljšani avtomobil dobili maja. Spremenila se je tudi cena za teslo S v ZDA, ki je dražja za okoli 1.500 evrov.