Foto: MMC RTV SLO/Tesla Motors
Foto: MMC RTV SLO/Tesla Motors

S tem se je nekoliko okrnila zgodba o neuničljivosti nenavadnega avtomobila, ki še najbolj spominja na vozila iz filmov, ki so v osemdesetih in devetdesetih letih prikazovali distopično prihodnost sveta. Von Holzhausnu je sicer bolje uspel prikaz trdnosti karoserije iz ultra trdnega jekla, ki ji ni bil kos niti s težkim kladivom.

Naj se zdi še tako nenavadno, je cybertruck serijski skoraj šest metrov dolg, dva metra širok in prav toliko visok avtomobil, v katerem se bo lahko peljalo do šest ljudi.

Najmočnejša različica s tremi elektromotorji bo do 100 kilometrov na uro potrebovala le dobre tri sekunde in dosegla največjo hitrost 209 kilometrov na uro, elektrika v baterijah pa naj bi zadostovala za več kot 800 kilometrov. Na voljo bo tudi različica z le enim motorjem, ki bo imela prepolovljeni doseg, na voljo pa bo tudi različica s štirikolesnim pogonom.

Foto: MMC RTV SLO/Tesla Motors
Foto: MMC RTV SLO/Tesla Motors

Cybertruck bo sicer imel tudi dobre terenske sposobnosti, vlekel bo lahko tudi 3,4- do 6,3-tonsko prikolico, uporaben pa bo tudi keson z rampo za nalaganje štirikolesnika ali kakšnega drugega podobnega pripomočka.