Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Kulinarika - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Brancinov karpačo z zeleno omako z gorčico

Sestavine: 200 g fileja brancina, 0,3 dl oljčnega olja, šopek peteršilja, sol, poper, balzamični vinski kis, 20 g pinjol, gorčična semena, 1 žlica gorčice, 20 g parmezana, 100 g berivke, 1 limona, 1 ...

Metina krema z jagodno solato

Sestavine: pol kg jagod, pest svežih nasekljanih metinih lističev, dve pesti zdrobljenih metinih lističev, ki smo jih pred tem kratko prevreli, 6 pomaranč (najbolje rdečih), 4 žlice pomarančnega ...

Francoski kuhar zahteva umik restavracije iz Michelinovega vodnika

Glavni kuhar francoske restavracije La Maison de Bois, Marc Veyrat, zahteva, da njegovo restavracijo umaknejo s seznama restavracij, ki jih ocenjujejo Michelinovi ocenjevalci.

V zakulisju podelitve 50 najboljših restavracij v Singapurju

Potem ko je bil na razglasitvi 50 najboljših restavracij sveta v Singapurju za zmagovalca okronan Mirazur, razkrivamo, kako je videti zaodrje te podelitve, kakšno je bilo ozračje in kako se sprostijo chefi na zabavi po podelitvi.

Naj vam tekne! vsako poletno soboto

Na Televiziji Slovenija bo poleti dišalo po dobrotah sredozemske kuhinje. Pripravili so serijo šestih oddaj o kulinariki Naj vam tekne!, kjer se bosta voditeljici prepuščali poletnemu kulinaričnemu razvajanju.

Na Vipavsko na praznik marelic

Na Planini nad Ajdovščino bo v soboto in nedeljo že tradicionalni praznik marelic, na katerem bo mogoče ta okusni poletni sadež tudi kupiti.

Žuželke na krožniku bi lahko postale bolj priljubljene od sušija

Strokovnjaki so prepričani, da bodo žuželke v prihodnjem desetletju postale stalnica na naših krožnikih, po priljubljenosti pa bi lahko prehitele celo suši.

Najboljše restavracije sveta: Slavje Mirazurja, Hiša Franko 38.

Po prevetritvi v sistemu glasovanja za 50 najboljših restavracij sveta se je letos na vrh prvič zavihtela restavracija Mirazur na Azurni obali, Hiša Franko pa se je povzpela najvišje do zdaj, na 38. mesto.

Najboljši slovenski kuharji v vestern izdaji

Brežice ta teden ponovno gostijo festival poulične hrane Kuhna na ulci. Na tokratni izdaji, ki bo potekala v duhu špageti vesternov, se bodo predstavili nekateri najboljši kuharski mojstri v državi in lokalne vinske kleti.

Taubenkobel - košček raja med Avstrijo in Madžarsko

Glavna ulica (Hauptstraβe) v vasi Schützen am Gebirge je zaspana, z leve in desne obdana z nizkimi tipičnimi gradiščanskimi hiškami. Nič ne daje slutiti, da se za fasado ene od njih skriva luksuzni butični hotelček z eno najboljših restavracij v Avstriji.

Foto: Poletna vinska pot kot uvod v ljubljansko vinsko razvajanje

V mestnem jedru prestolnice poteka prvi v nizu dogodkov Vinska razvajanja in kulinarika 2019. Na poletni različici Ljubljanske vinske poti se predstavlja okoli 50 vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih dežel in številni gostinci.

Mož, ki je ustvaril Zrće, skuša zdaj Pag spremeniti v butično destinacijo

Po ozki stranski cesti se mimo vinogradov, nasadov oljk in grmov divjih vrtnic, sledeč smerokazom na vinskih sodih, pripeljemo do Boškinca, enega bolj znanih hrvaških butičnih hotelov in tistega, ki je pred 16 leti utiral pot hrvaškemu butičnemu turizmu.

Jakob Pintar iz Tabara med najboljšimi mladimi kuharji sveta

Jakobu Pintarju, 29-letnemu vodji kuhinje v ljubljanskem Tabaru, se je uspelo kot edinemu Slovencu prebiti med finaliste prestižnega tekmovanja San Pellegrina za najboljšega mladega kuharja sveta.

Kremna koromačeva juha

Sestavine: 2 gomolja koromača, drobnjak, 1,2 litra zelenjavne jušne osnove, 1 žlica moke, 1 dl mleka, 1 žlica olivnega olja, nekaj žlic naribanega parmezana, sol, poper.

Špargljeva kremna juha s kruhom in kremnim sirom

Sestavine: 15–20 špargljev, 1 mlada čebulica, 1 bučka ali pest sveže špinače, žlica olja,1 strok česna ali tretjina čajne žličke česna v prahu, 1 liter vode ali juhe, 200 – 300 gramov starega kruha, ...

Grški giros z namazom iz fete, tunino in pinjolami

Sestavine: 2 tanka kruha naan ali lepinji, 3 konzerve tunine, 4 žlice grškega jogurta, 30–40 gramov fete, nekaj listov solate ali špinače, 1 sveža ali okisana kumara, šopek drobnjaka ali mlada ...

Osvežujoč bezgov ledeni čaj

Sestavine: 3 cvetovi bezga, 10 vršičkov mladih kopriv, 1 čajna vrečka hibiskusa za lepo barvo, 1 limona, 1 pomaranča, 5 g mete, led, 3 žlice medu.

Palačinke s suhim sadjem in lešniki

Sestavine: 8 palačink, žlička masla, 10 dag lešnikov, 5 dag suhih marelic, 5 dag suhih datljev, 3 dag sladkorja, 1 dl ruma, 2 dl smetane za stepanje, pol žličke posušene limonine lupinice.

Zlivanka iz čičerikine moke

Sestavine: 250 g čičerikine moke, 10 g soli, 8 dl tople vode, 0,7 dl olivnega olja, sol, poper. Dodatki za posutje po želji: groba sol, poper, karamelizirana čebula, nasekljan rožmarin, gorgonzola.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...