Njoke zabelimo s popraženimi listi žajblja. Foto: Dobro jutro

Bučo narežemo na večje kose in kuhamo v soljeni vodi okoli deset minut. Odcedimo in nekaj časa pustimo na cedilu, da odteče vsa tekočina. Bučo pretlačimo z vilicami in dodamo parmezan. V maso za njoke naribamo muškatni orešček, sol pa ni potrebna, ker je parmezan običajno dovolj slan. Zdaj postopoma dodajamo moko, in sicer toliko, da lahko s pomokanimi rokami oblikujemo svaljek. Testo naj bo precej mehko.

Pustimo deset minut, da se moka napne, nato pa razrežemo na koščke in med dlanmi posvaljkamo kratke, debelušne svaljke. Enega po enega spuščamo v vrelo soljeno vodo. Ko so vsi v loncu, temperaturo znižamo, tako da voda le nalahno vre. Praviloma so kuhani, ko izplavajo. Pobiramo jih s penovko in odcedimo na cedilu. Na olju popražimo sveže lističe žajblja in s tem zabelimo njoke.