Preden jed postrežemo, posujemo še malo bazilike in pokapamo z olivnim oljem. Foto: Dobro jutro
Preden jed postrežemo, posujemo še malo bazilike in pokapamo z olivnim oljem. Foto: Dobro jutro

Olupimo jajčevce in jih narežemo na majhne kocke. Posolimo in jih pustimo počivati.

Nasekljamo čebulo in narežemo papriko, bučke in paradižnik. Stremo česen. Zelenjava bo kuhana ločeno, zato jo ohranimo v ločenih posodicah.

Na zmernem ognju segrejemo ponev z žličko olivnega olja. V ponvi prepražimo čebulo in jo solimo (približno 10 minut). Dodamo papriko in popečemo, dokler se paprika ne zmehča (približno 5 minut), prestavimo čebulo s papriko v drugo posodo.

V ponev vlijemo žličko olja in prepražimo bučko s ščepcem soli. Tudi bučke preložimo v posodo s čebulo in papriko.

Narezane jajčevce splaknemo pod vodo in jih nežno stisnemo, da odstranimo odvečno tekočino. V ponvi segrejemo 2 žlički olivnega olja in prepražimo jajčevce (približno 10 minut). Jajčevce preložimo k preostali zelenjavi.

Več receptov na:
dobrojutro.rtvslo.si

.
V ponvi segrejemo še eno žličko olivnega olja in prepražimo česen (največ eno minuto). Dodamo paradižnike, lovorjev list in rožmarinove vejice. Ko paradižnikova mezga zavre, dodamo prepraženo zelenjavo in mešamo, da se okusi lepo prepojijo. Občasno mešamo in kuhamo 20–30 min.
Tik preden odstavimo z ognja, odstranimo lovorjev list in rožmarinove vejice. Stremo baziliko in jo dodamo jedi. Preden jed postrežemo, posujemo še malo dodatne bazilike in rahlo pokapamo z okusnim olivnim oljem.