Foto:
Foto:

Sestavine: 6–8 debelejših listov vlečenega testa (ali pa ga pripravimo sami), 10 dag stopljenega masla.

Za nadev: 2 naribani repi, 50 dag sveže skute, 2 rumenjaka, malo soli, 1/2 skodelice sladkornega sirupa, 2 dl kisle smetane, 10 dag sladkorja ali drugega ustreznega sladila, 1 vaniljev sladkor, sok ene limone.

Za premaz: 10 dag mletega maka, 3 dl kisle smetane, 1 rumenjak.

Naribano repo kratko prevremo v rahlo osoljeni vodi (5 minut). Dobro speremo pod tekočo vodo in ožamemo odvečno tekočino. Ohlajeno in odcejeno repo premešamo z vsemi drugimi sestavinami, razen maka, v gost nadev.

List testa poškropimo z malo vode in premažemo s stopljenim maslom. Na eno stran testa (vsaj 5 cm od roba) po kupčkih naložimo nadev, posujemo z makom in vse skupaj zvijemo. Na nenamazanih mestih naredimo vdolbine in tam prerežemo.

Vse kose naložimo v namaščen pekač. Obilno prelijemo s kislo smetano, v katero smo vmešali rumenjak. Pečemo na 200 stopinj Celzija do zlato rumene barve.