V kozarce naložimo plast osnove, plast zelene kreme, ohlajene fige in čez prelijemo belo kremo iz maskarponeja. Na koncu prelijemo še z zgoščenim sokom fig. Foto: Dobro jutro

Fige na vrhu zarežemo v obliki križa, zasladimo z agavinim sirupom in prelijemo s pomarančnim sokom, pomešanim z nasekljanimi lističi mete. Vse skupaj postavimo v namaščen pekač in pečemo 20 minut na 200 °C. Ohladimo. Sok, ki je ostal na dnu prevremo toliko, da se zgosti in tudi tega ohladimo.

Rahlo stepemo kislo smetano in maskarpone. Primešamo mleti sladkor in limonov sok. Polovico kreme lahko po želji damo na stran in zmešamo z zelenim čajem matcha ali z nekaj kapljicami metinega ekstrakta, da dobimo zeleno obarvano kremo. Odvzamemo tri ohlajene fige in jih zmešamo z nasekljanimi pistacijami, medom in sokom limone. To nam služi za osnovo.

V lične kozarčke naložimo plast osnove, plast zelene kreme, ohlajene fige in čez prelijemo belo kremo iz maskarponeja. Na koncu prelijemo še z zgoščenim sokom fig. Vse še enkrat ohladimo. Posujemo z narezanimi pistacijami in postrežemo.