Omako s čičerko postrežemo z rižem basmati. Foto: Dobro jutro
Omako s čičerko postrežemo z rižem basmati. Foto: Dobro jutro

Čez noč namočimo čičerko in jo kuhamo do mehkega. Na gheeju spražimo začimbe po vrstnem redu in dodamo paradižnikovo omako ter skuhano čičerko. Kuhamo še 10 minut ter dodamo javorjev sirup in smetano za kuhanje. Kuhamo še 5 minut ter ugasnemo ogenj. Na koncu posolimo in dodamo svež koriander.


Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si


Za basmati riž potrebujemo: 2 dl basmati riža, 3 dl vode, ščepec žafranovih nitk ali žafranike, 1/2 žličke soli.

Riž pripravimo tako, da v posodo vlijemo olje - toliko, da pokrije dno. Stresemo riž in ga pražimo približno 2 minuti skupaj z žafranom, da riž postekleni. Dodamo vodo in sol ter dobro premešamo. Ko riž zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še 10 minut. Ko je riž kuhan, ga pustimo, da počiva še 5 minut. Med kuhanjem riža ne odkrivamo.