"Leta in leta uspešno sodelujemo, tako smo skupaj oblikovali zelo uspešno pot Alpe Adria Trail in nato Alpe Adria Golf, zdaj pa uspešno sodelovanje nadaljujemo z dogodkom Alpe Adria kulinarika, kjer predstavljamo doživetja na področju gastronomije, svoje presežke," je na dogodku povedala Lidija Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Prireditev je nastala ob izidu posebne izdaje gastronomske revije Falstaff, najvplivnejše v nemškem govornem prostoru, v kateri je tokrat na 147 straneh predstavljena tudi slovenska kulinarika.

Pa dobrote, ki jih je obiskovalcem skuhal priznani Tomaž Kavčič? "Zavedamo se tradicije, pripeljal sem postrv, ki je dva dni marinirana pod soljo in sladkorjem, je pa servirana v kombinaciji s hruško in jabolkom, mariniranih pod rdečo peso in limono," pravi. Za desert pa je kuharski mojster iz Gostilne pri Lojzetu Dvorca Zemono pripravil nekakšen "džintonik na žlico".

Vabljeni k ogledu prispevka Petre Kos Gnamuš.

Slovensko kulinariko na Dunaju zastopal Tomaž Kavčič