Krucefixovi likerji so  20-odstotni, žganje pa 40-odstotno. Foto: Krucefix
Krucefixovi likerji so 20-odstotni, žganje pa 40-odstotno. Foto: Krucefix
Macesen, ruševje in regrat. Foto: Krucefix

V bare, kot sta Clardige's in Artesian, uspe priti le najboljšim in najbolj prestižnim žganim pijačam, zato je to za Slovenijo, ki se je šele v zadnjem času začela z žganji in likerji ukvarjati na malce bolj podjeten način, lep dosežek.
"To je samo še en primer, kako so lahko slovenski izdelki svetovni težkokategorniki, samo če se jim da možnost," je za MMC povedal Oliver Muldoon, čigar podjetje Lovenia skrbi za izvoz slovenskih žganj v Veliko Britanijo.

Lovenia ima pod okriljem poleg Krucefixa še Berryshko, Suza Rakijo, Fermedico, žganja menihov iz samostana Pleterje (njihova viljamovka je že naletela na velik uspeh na Otoku) in Mikelj Spirits, ki so s svojim borovničevcem novembra dobil priznanje The Spirits Business Master, ki ga londonska revija The Spirits Business podeljuje najboljšim likerjem z vsega sveta.
Od cimetovega do borovega
Krucefix izdeluje najrazličnejša žganja in likerje, za katere surovine nabirajo na prisojnih obronkih Kriške gore, na višini med 800 in 1.200 metri, kjer uspeva rastlinje, ki v dolgih zimah kljubuje ledu, vetru in mrazu, v poletnih mesecih pa izkoristi toplo sonce za svojo rast in se za preživetje napoji s kar največ zdravilnimi učinkovinami.
Z edinstveno destilacijo po tradicionalni metodi, "s kančkom skrivnosti", kot so se izrazili, so pridobljene najmočnejše arome gorskega rastlinja, pretvorjene v prvinska žganja in likerje Krucefix.

V Angliji boste našli njihov cimetov liker, regratovo žganje, macesnov liker, žganje iz ruševja, liker iz ruševja, žganje iz divje mete, liker iz divje mete, smrekovo žganje in timijanovo žganje.

Bari, ki so založeni s Krucefixovimi izdelki (večinoma se odločajo za žganje in liker iz ruševja in smreke), pa so: Claridge's, Artesian (the Langham), Bar Nightjar, Kench & Bibesy, Evans & Peel Detective Agency in Eight Member's Club.