Torto postrežemo še toplo. Foto: Dobro jutro
Torto postrežemo še toplo. Foto: Dobro jutro

Jajčevce operemo, narežemo na kolobarje in posolimo, da spustijo vodo. Čebulo olupimo in na kocke narežemo olupljen paradižnik. Čebulo in paradižnik prepražimo na močnem ognju, da voda izpari. Pražimo približno 10 minut.

Osušene jajčevce popečemo na obeh straneh, da rahlo porjavijo. Baziliko na grobo sesekljamo in dodamo razžvrkljanim jajcem, ki smo jih solili in poprali. Pripravimo ognjevzdržno posodo ali pekač in ga namažemo z olivnim oljem. List testa položimo v pekač in ga obložimo s plastjo jajčevcev, paradižnikov s čebulo in nekaj žlic jajc z baziliko. Postopek večkrat ponovimo.

Na koncu zalijemo z jajcem in lističi bazilike. Pečemo na 175 stopinj okoli 20 minut. Jed serviramo na sveži zelenjavi. Prelijemo z jogurtom in limoninim sokom ter okrasimo s svežo baziliko.