Cavallijeve stvaritve nosijo številne zvezdnice. Foto: EPA
Cavallijeve stvaritve nosijo številne zvezdnice. Foto: EPA
Roberto Cavalli in Cindy Crawford
Z njim sodelujejo priznane manekenke. Foto: EPA

S H & M-om so v preteklosti že podpisali pogodbe Karl Lagerfeld, Stella McCartney in Viktor & Rolf. Cavalli bo za H & M oblikoval posebno kolekcijo. Njegove stvaritve bodo na prodajnih policah le v 200 trgovinah H & M-a od 8. novembra naprej. Posebna kolekcija bo na prodaj le določen čas.

Margareta van den Bosch iz H & M-a je dejala, da je Cavalli eden in edini na svetu, njegovi izdelki so polni domišljije, ki jo izraža z uporabo barv in vzorcev. Cavallijeva kolekcija bo sestavljena iz 20 oblačil za moške in 25 za ženske. Izdelal bo tudi različne modne dodatke. Cavalli obljublja, da bo njegova kolekcija čisto drugačna od tistih, ki so jih za H & M izdelali drugi znani oblikovalci.

Dosedanje Cavallijeve kolekcije so bile namenjene različnim skupinam kupcev. Njegove kolekcije vsebujejo od elegantnih oblačil, oblek za mlade, otroke, kolekcije kopalk in spodnjega perila pa vse do čevljev, sončnih očal in drugih modnih dodatkov. Na novo je zasnoval tudi kostume Playbojevih zajčic.

Cavalli je dejal, da se veseli sodelovanja s hišo H & M. "Ponosen sem na to, da bom lahko predstavil kupcem sveže zamisli. To je priložnost za nove izzive. Rad eksperimentiram in podiram meje v modnem svetu," je dodal.