V 'standardni postavi' sta manjkali Alessandra Ambrosio, ki se je lani po 12 letih poslovila, in noseča Lily Aldridge. Foto: Reuters
V 'standardni postavi' sta manjkali Alessandra Ambrosio, ki se je lani po 12 letih poslovila, in noseča Lily Aldridge. Foto: Reuters
Gigi Hadid
Brez Gigi Hadid ne mine nobena pomembna modna revija. Foto: Reuters
Winnie Harlow
Winnie Harlow je uspel veliki met - postala je del 'angelske' ekipe. Foto: Reuters

Ameriška znamka spodnjega perila si vsako leto zagotovi svojih "pet minut slave" z ikonično modno revijo, dodelano do zadnje podrobnosti, na kateri njene izdelke nosijo najbolj znane in uspešne manekenke ta hip. Tako je bilo tudi tokrat, saj se je na modni stezi zvrstila smetana trenutno najpopularnejših manekenk na svetu.

V ospredju sta bili sestri Gigi in Bella Hadid, za kateri je bila tokratna revija nekaj posebnega. Starejša, 23-letna Gigi, je morala lanski dogodek v Šanghaju izpustiti, ker ji kitajske oblasti niso odobrile vizuma, Bella pa se je vrnila po okrevanju od borelioze, ki so ji jo odkrili leta 2012. "V preteklih letih sem bila hudo bolna, zato sem težko uživala v svojem delu. Letos pa se spet počutim kot nekdanja jaz, sem srečna in zdrava," je dejala po šovu.

V njuni družbi je modno stezo zavzela 21-letna Kendall Jenner, članica zvezdniškega klana Kardashian-Jenner, ki s trači vsak dan polni rumene medije. Za Kendall je bil to drugi nastop na reviji Victoria's Secret in opravila ga je odlično.

Slovo Adriane Lima
Če bomo Gigi, Bello in Kendall, ki so sicer dobre prijateljice, verjetno na omenjeni reviji verjetno spremljali še kar nekaj let, pa je bila letošnja revija zadnja za 37-letno brazilsko supermanekenko Adriano Lima, ki je nastopila kar na 19 šovih, saj je bila prvič del "angelske" ekipe omenjene znamke že leta 1999. Ob svojem zadnjem izhodu so jo skoraj premagale solze in čustveno se je poslovila od gledalcev, zatem pa na Instagramu objavila kolaž svojih nastopov v preteklih letih in ob posnetku zapisala: "Hvala, ker ste mi pokazali svet, z menoj delili skrivnosti in mi ne le dali krila, ampak me tudi naučili leteti. Pošiljam ljubezen najboljšim oboževalcem na svetu."

Po premoru zaradi naraščaja sta se s popolnimi telesi na stezo vrnili Behati Prinsloo, ki je s pevcem skupine Maroon 5 Adamom Levinom februarja dobila drugega otroka, in Candice Swanepoel, ki je drugega otroka Ariela rodila pred komaj štirimi meseci.

Modrček za milijon dolarjev
Novinka v druščini je bila Američanka Winnie Harlow, ki je prva manekenka z boleznijo vitiligo, zaradi katere njena koža na določenih delih izgublja pigment, v ekipi "angelčkov". Nemogoče je bilo spregledati tudi švedsko manekenko Elso Hosk, ki je predstavila modrček za milijon dolarjev, okrašen z 2.100 diamanti. Nastopile so še Barbara Palvin, Yasmin Wijnaldum, Winnie Harlow, Alexina Graham, Cindy Bruna, Sara Sampaio, Romee Strijd, Jourdana Phillips, Grace Bol, Megan Williams, Lameka Fox, Sui He, Taylor Hill in Jasmine Tookes.

Belgijska manekenka Stella Maxwell, ki je v zvezi z igralko Kristen Stewart, je po šovu dejala, da modna revija Victoria's Secret prinaša pozitivno sporočilo. "Počutim se zelo močno, ko se po modni stezi sprehajam v spodnjem perilu. Prinašamo sporočilo: ženske smo seksi."

Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Rita Ora, Halsey, Shawn Mendes, The Chainsmokers, Bebe Rexha, Kelsea Ballerini in The Struts.