Kendall Jenner je v zadnjem letu svoj zaslužek povečala za 150 odstotkov. Foto: Reuters
Kendall Jenner je v zadnjem letu svoj zaslužek povečala za 150 odstotkov. Foto: Reuters
1. Gisele Bundchen
Gisele Bündchen je na vrhu že deseto leto zapored. Foto: Reuters

Revija Forbes je Giselin letni zaslužek ocenila na 27,3 milijona evrov, kar je dosti več od drugouvrščene Adriane Lima, ki je zaslužila približno 10 milijonov. Tretje mesto sta si razdelili Karlie Kloss in Kendall Jenner, vsaka od njiju pa je zaslužila nekaj več kot devet milijonov evrov.

Čeprav je Gisele že upokojena, ostaja zasidrana na vrhu. 36-letnica je zaslužila več kot katera koli druga manekenka od leta 2002. Svoj obraz še vedno posoja znamkam, kot so Chanel, Carolina Herrera in Pantene.

Skupaj je 20 najbolje plačanih manekenk v enem letu zaslužilo približno 138 milijonov evrov, kar nekaj lepotic s seznama pa se ponaša tudi z nazivom angelčka pri blagovni znamki spodnjega perila Victoria's Secret.

Kendall Jenner kraljica družbenih omrežij
Med manekenkami klan Kardashian zastopa Kendall Jenner, njen zaslužek pa je v zadnjem letu zrasel za kar 150 odstotkov. Ponaša se z več kot 64 milijoni sledilcev na omrežju Instagram, kar ji prinaša milijonske pogodbe z znamkami, kot sta denimo Estée Lauder in Calvin Klein.

"Industrija se je spremenila," je dejal predstavnik The Society Management, ki zastopa Kendall. "Danes se vpliv manekenk meri tudi z njihovim vplivom na družbenih omrežjih, ki dokažejo, da lepotica ni zgolj privlačen obraz znamke, temveč jo zna tudi dobro zastopati."

Med prvo deseterico so se znašle še Rosie Huntington-Whiteley, Gigi Hadid, Cara Delevigne, Candice Swanepoel, Liu Wen in Miranda Kerr. Starejšo generacijo na seznamu še vedno zastopa Kate Moss, ki si letos s približno 4,5 milijona zaslužka deli 13. mesto z Alessandro Ambrosio in Doutzen Kroes.

Seznam najbogatejših lepotic si lahko ogledate v spodnji galeriji.