Ashley Graham na reviji Michaela Korsa. Foto: Reuters
Ashley Graham na reviji Michaela Korsa. Foto: Reuters

manekenka "plus-size", ki jo je priljubljeni ameriški modni oblikovalec Michael Kors vključil v svojo revijo.

29-letna Grahamova s konfekcijsko številko 48, ki je lani postala prva polnejša manekenka na prvih straneh revije Sports Illustrated, je postavila nov mejnik – ikona ameriške mode jo je želela na predstavitvi najnovejše kolekcije.

Ashley ni skrivala veselja: "To je največja modna revija, na kateri sodelujem, tako da sem malo živčna." Kot je povedala za Allure, ji je Kors pred revijo povedal, da je tu z razlogom. Dodala je, da tudi najbolj slavni oblikovalci počasi odpirajo vrata polnejšim manekenkam. To je lani storil Christian Siriano, letos pa Michael Kors: "Moda ni več majhen, vase zaprt svet, odpira se vsem vrstam lepote."

"V ZDA s(m)o vsi priseljenci"
Poleg Ashley Graham se je po modni stezi sprehodila tudi 43-letna supermanekenka Amber Valletta. Kot je povedal oblikovalec pred revijo, je svojo kariero namenil različnosti, tokrat je tako manekenke izbral na vseh celinah, s tem pa je poslal subtilno sporočilu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. "Nekdo v pisarni je začel pogovor o priseljevanju, in rekel sem, da v ZDA, če nisi pripadnik ameriškega staroselskega plemena, je vsak priseljenec."

Tema kolekcije jesen/zima je senzualna moč, oblačila so tako namenjena "močnim" ženskam, ki si želijo biti v udobnih, a obenem zapeljivih kosih, ki so primerni tako za sestanke kot za zabave.