Britanski Vogue je s svojim delom zaznamoval tudi legendarni britanski modni oblikovalec Alexander McQueen. Foto: EPA
Britanski Vogue je s svojim delom zaznamoval tudi legendarni britanski modni oblikovalec Alexander McQueen. Foto: EPA

Jerry Hall, Eva Herzigova, Yasmin in Simon Le Bon, Dakota Johnson, Elizabeth Hurley, Lara Stone, Mario Testino, Karlie Kloos, Isabeli Fontana, Jordan Dunn, Christopher Bailey, Dan in Dean Caten so le nekateri obrazi iz sveta šovbiznisa, ki so se udeležili odprtja modne razstave v londonski galeriji.

Modna razstava z imenom Vogue 100: A Century of Style zajema najpomembnejše intervjuje, informacije in fotografije iz zgodovine britanskega Voguea, ki so jo zaznamovale modne ikone, kot so Cecil Beaton, Mario Testino, Alberto Watson, Tim Walker, Alexander McQueen in kultne manekenke Jean Shrimptonn, Grace Coddington, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Eva Herzigova ... Za Vogue so pozirali tudi člani britanske kraljeve družine, pa nekdanja britanska premierka Margaret Thatcher ...

Kot je povedala kustosinja razstave Robin Muir, so modne in portretne fotografije "življenjsko pomembne" za Vogue: "Pregledala sem skoraj 2.000 fotografij in lahko rečem iskreno, da sem vedno, ko sem našla nekaj novega, nekaj nepričakovanega, nekaj magičnega ... ugotovila, da je to po zaslugi fotografij."

Britanski Vogue so ustanovili davnega leta 1916, ko je divjala prva svetovna vojna, ko so vladale številne omejitve pri izmenjavi blaga, tako so med drugim prepovedali uvoz ameriškega Voguea. Nastal je britanski Vogue, ki je z leti postal prava modna avtoriteta.

Na čelu britanske izdaje britanskega Voguea je vse od leta 1992 Alexandra Shulman, ki je povedala, da je razstava mesto, kjer lahko na enem mestu vidite, kako se je moda spreminjala skozi desetletja.

Razstava je odprta do 22. maja.