Na modni reviji za vse postave je med drugim hodila tudi ena pobudnic gibanja I Am All Women Nataša Mernik. Foto: LJFW
Na modni reviji za vse postave je med drugim hodila tudi ena pobudnic gibanja I Am All Women Nataša Mernik. Foto: LJFW

Veliko pozornosti je pritegnila modna revija znamk s.Oliver in Comma v sodelovanju s trgovino Pentlja Concept Store in modna revija Joseph Ribkoff, ki kot ena vodilnih znamk v svetu ponuja modna oblačila za najrazličnejše postave.

Kolekcijo je predstavila ekipa raznolikih modelov, ki so jo med drugim sestavljale tekmovalke iz resničnostnega šova The Biggest Loser in predstavnice gibanja I Am All Women. "Danes sem se po modni brvi ljubljanskega tedna mode sprehodila prvič in res sem vesela, da se je to zgodilo, saj se mi zdi to, da smo kolekcijo predstavljali modeli z najrazličnejšimi postavami, pomembna prelomnica za slovenski modni svet," je ob tem razložila Nataša Mernik, ena izmed deklet I Am All Women in pobudnica gibanja.

Things I Miss

Znamka Things I Miss, za katero stoji kreativna direktorica Tina Princ, se je leta 2016 uvrstila med 10 najbolj trajnostnih modnih znamk na modnem dogodku v Londonu. Zavezala se je tudi k modi, prijazni do okolja, obljubo ohranjanja našega planeta, živalskih vrst in zdravja ljudi pa potrdila s podpisom mednarodne pogodbe Global Fashion Agenda's 2020 Circular Fashion Commitment.

PRiK
Za znamko PRiK stoji oblikovalka Dušica Županjac, ki je predstavila izredno nosljivo kolekcijo, ki že v prvem trenutku poudari osebnost in močan duh.

Svetlana Jaćović
Svetlana Jaćović, ki je sprva pod istoimensko znamko ustvarjala poročne obleke, ostaja zvesta svojemu slogu, ki vedno vključuje inovativnost in pregled sodobnih trendov.

Joseph Ribkoff
Joseph Ribkoff je mednarodna znamka oblačil, ki v vsakdanje garderobe žensk po vsem svetu z osnovnimi kosi vnaša vtis urejenosti, hkrati pa v sproščeno identiteto dodaja brezbrižni šik. Oblačila podpirajo široko paleto postav in pristajajo vsaki ženski, ki si v življenju želi udobja, praktičnosti in kakovosti.

Profound Apparel
Andrea Anić z znamko Profound Apparel na letošnji ljubljanski teden mode vnaša prepih zadnjega desetletja prejšnjega stoletja. V ospredje postavlja jeans v inovativni kombinaciji s črtastimi in karirastimi bombažnimi tkaninami. Kolekcijo sestavljajo večni kosi – obleke, površniki, krila in majice.

S.Oliver in Comma
s.Oliver to pomlad in poletje navdušuje s kolekcijo za ženske in moške Black Label, ki poudarja tri glavne modne trende, združene v vznemirjajočo linijo oblačil. Kolekcijo je navdihnila zgodba para, ki potuje po svetu, ustvarja skupne spomine in prihodnost.

Damir Ranković Ponorelii
Kolekcijo Zgodba Divje Rože in Starega Kavča sestavljajo zelo izrazni vzorci vseh barv poletja 2019. Prevladujejo svetle primarne barve, v vzorcih pa prevladujejo motivi cvetja, ki se skozi kolekcijo transformirajo v bolj kubistične forme.

Jona Bednjanec
Pletenine pod imenom Jona Bednjanec so kombinacija različnih vezav, barv in vzorcev. Dokaj mlada znamka, ki jo ustvarja Jona Bednjanec, je zmes vseh zgodb in okolja, ki Jono navdihujejo že vrsto let. Njena želja po znanju tehnologije pletenja se kaže v tem, da vsak kos ali kolekcija, ki jo je naredila do sedaj, vsebuje različno uporabo vezav in materialov.

ZIA
Zia ni le bliskovito rastoča evropska znamka, temveč simbol močne identitete. Predstavlja ženske z močnimi in vznemirljivimi osebnostmi, izrazitim slogom in smislom za humor. Njihova percepcija sveta je drugačna, z življenjem sodelujejo in ne tekmujejo.

Janja Videc
Janja Videc deluje v skladu z novim pristopom v modi – ne upošteva sezon in se ne opredeljuje glede namembnosti ali starostnih skupin – namenjena je vsakemu individualnemu posamezniku, da jo na oseben način integrira v svojo garderobo. Znamka temelji na poudarjanju individualnosti, v skladu z vizijo o svetu, kjer vsak posameznik svobodno živi in ustvarja svojo lastno realnost.

Cha.rac.ter couture
Po skoraj desetletju življenja v Parizu se je avstrijska oblikovalka Christina Schatzeder polna izkušenj in navdiha vrnila na Dunaj, da ustvari svojo znamko Cha.rak.ter couture, ki obsega več kot le kreiranje in šivanje oblačil. Je srečišče kreativnega ustvarjanja in inovativnih idej, trgovina s konceptom, ki se odraža v ročno izdelanih modnih dodatkih in trenutni kolekciji Breathe.