Marnijev predlog za moške. Foto: EPA
Marnijev predlog za moške. Foto: EPA

Medtem ko druge modne prestolnice počasi opuščajo (ali pa so to že storile) posebne tedne, namenjene zgolj predstavitvam novosti v moški modi, pa v Milanu vztrajajo pri tem. To seveda ni nič nenavadnega, saj je moška moda eden najdobičkonosnejših segmentov italijanske visoke mode.

Svoje zamisli za prihodnja pomlad in poletje italijanski modni velikani, kot so Emporio Armani, Dolce&Gabbana, Versace in drugi, predstavljajo na tridnevnem dogodku, največ pozornosti pa so do zdaj pritegnile zamisli modnega dvojca Dolceja in Gabbane, pa modna revija znamke Emporio Armani, v okviru katere se je po brvi sprehodil tudi glasbenik Shawn Mendes, modne poznavalce pa so pritegnile tudi inovativne zamisli modnih hiš Ermenegildo Zegna in Marni.

Poznavalci ugotavljajo, da so se tudi modne hiše, ki se bolj posvečajo moškim, zavedele, da morajo začeti meriti na mlajše občinstvo, zato jih odmik od klasičnih linij in krojev tudi pri moških oblačilih ni presenetil. Pa vas? Presodite sami z ogledom fotografij v spodnji galeriji!