Modna žirija, ki so jo sestavljali kreativni direktor, modni urednik in stilski svetovalec Emil Rebek, oblikovalec David Tavčar, oblikovalec Peter Movrin ter modni agent Marko Bahor, je izbirala najboljšo kolekcijo te izdaje. Nagrado WOW je prejela mlada oblikovalka Monika Colja.

Foto: LJFW/Mimi Antolović
Foto: LJFW/Mimi Antolović

Monika Colja, ki letos končuje študij magistrskega oblikovanja na The Swedish School of Textiles, se specializira v ženski modi in printu. Raziskovanje v njenem delu vedno izvira iz osebnih doživljanj, razmišljanj in radovednosti iz vsakdanjih motivov; ter se nato razvije skozi različne njihove pristope in interpretacije v tekstilu in silhueti. Zadnja leta se posveča predvsem raziskovanju printa in njegovim zmožnostim, od ročnega sitotiska do digitalnih tehnik.

Najljubšo kolekcijo 12. različice pa so izbrali tudi obiskovalci, ki so svoje glasove oddali prek družbenih omrežij – nagrade Digi WOW se je razveselila Sofija Urumović.

Foto: LJFW/Jure Makovec
Foto: LJFW/Jure Makovec

Znamka Made in Anselma je prejela nagrado Sustainability WOW za najbolj trajnostno kolekcijo, saj se trajnostni pristop do modnega oblikovanja pri njej kaže v vseh segmentih delovanja znamke.

Foto: LJFW/Mimi Antolović
Foto: LJFW/Mimi Antolović

Nagrado Instalation WOW je za svoje zamegljeno izložbeno okno prejela znamka Kiss the future, ki je v podhodu predstavila inovativno modno instalacijo.

Foto: LJFW/Mimi Antolović
Foto: LJFW/Mimi Antolović

Med študenti se je nagrade razveselila Alenka More.

Ker je velik del predstavitev letošnjega festivala potekal digitalno, so podelili tudi nagrado WOW Show – nagrajen je bil modni film znamke Ludus.