Raf Simons in Miuccia Prada sta sodelovanje naznanila v nedeljo. Foto: AP
Raf Simons in Miuccia Prada sta sodelovanje naznanila v nedeljo. Foto: AP

Sodelovanje 52-letnega Belgijca in 70-letne Italijanke se bo začelo s kolekcijo za pomlad in poletje 2021, ki jo bodo na modnih pistah predstavili septembra letos, nato pa ... "V teoriji je pogodba za vedno," je dejala vnukinja ustanovitelja Prade in modna oblikovalka in dodala, da to nikakor ne pomeni, da jo bo Simons nekoč nasledil na položaju glavne krativne direktorice Prade: "Ne me še bolj postarati."

Modni genij Simons, ki ga nekateri označujejo za največjega še živečega oblikovalca, je bil v preteklosti že kreativni vodja modnih hiš Jil Sander (sicer tudi del skupine Prada) in Dior, pozneje je, kot omenjeno, dve leti načeloval modni hiši Calvin Klein. Leta 2018 sta se njuni poti razšli in od takrat naprej se je ugibalo, kdo ga bo zvabil v svoje vrste.

To je očitno uspelo lastnici in oblikovalki Miuccii Pradi, ki je sodelovanje naznanila v nedeljo, na novinarski konferenci v sklopu milanskega tedna mode. "Morda gre za prvi primer v modni zgodovini, ko bosta sodelovala dva modna strokovnjaka, ki imata za seboj vsak svoj uspeh," je ob tem poudaril še sopredsednik upravnega odbora Skupine Prada, Patrizio Bertelli, sicer tudi mož Miuccie Prade.

Trenutno je modna karavana sicer v Milanu, a je tamkajšnji teden mode zasenčil izbruh koronavirusa na severu Italije. Giorgio Armani je tako svojo modno revijo zaprl za javnost in jo zgolj prenašal po spletu za izbrano modno javnost.