Kreacije modne hiše Rykiel bodo kmalu na voljo po dostopnejših cenah v trgovinah verige H & M po vsem svetu. Foto: EPA
Kreacije modne hiše Rykiel bodo kmalu na voljo po dostopnejših cenah v trgovinah verige H & M po vsem svetu. Foto: EPA

"Kraljica pletenin" bo tako sledila vzoru Karla Lagerfelda, Stelle McCartney, dvojca Viktor & Rolf, Roberta Cavallija, Matthewa Williamsona in Jimmyja Chooja (kolekcija s podpisom luksuzne znamke čevljev in modnih dodatkov na police prihaja 14. novembra) in za H & M oblikovala posebno kolekcijo.

Sodelovanje bo obsegalo linijo spodnjega perila v aktualni sezoni jesen/zima, za pomlad/poletje 2010 pa bo sledila še kolekcija, kakršne smo pri Rykielovi bolj vajeni - linija pletenin. Oblikovali jo bodo tako za odrasle kot za deklice, stare med 18 meseci in osmimi leti. Obe kolekciji bosta na prodaj po vsem svetu, spodnje perilo pa tudi v butikih Rykielove.

Pika na i praznovanju 40-letnice
"Značilnost Sonie Rykiel je, da ima v mislih vse ženske, saj gre pri modi za nekakšen duh, ne pa za denarna sredstva," je povedala Nathalie Rykiel, hči oblikovalke in predsednica in umetniška vodja podjetja. "To sodelovanje se odlično ujema z našo filozofijo. Kolekcija spodnjega perila Sonie Rykiel za H & M je idealen način, da ponudimo bistvo znamke veliko ženskam po vsem svetu, in lep način za konec leta. Kolekcija pletenin pa bo popolna za dobrodošlico novi barvni sezoni."

Novice o sodelovanju so pika na i uspešnega leta pariške modne hiše, ki je lani s spektakularno modno revijo proslavila 40 let delovanja.