Sprva je bila na tem mestu predvidena ena od stolpnic t. i. Severnih ljubljanskih vrat. Foto: BoBo
Sprva je bila na tem mestu predvidena ena od stolpnic t. i. Severnih ljubljanskih vrat. Foto: BoBo

Na Bavarskem dvoru so danes tako slovesno odkrili temeljni kamen, investitor tega 45-milijonskega projekta pa je srbska družba Delta Holding, ki je v lasti enega najbogatejših Srbov Miroslava Miškovića.

Pri gradnji hotela so priložnost dobila tudi slovenska podjetja - hotel bo gradil novomeški CGP, nadzor nad gradnjo pa so zaupali slovenskemu podjetju Elita. Za gradnjo se je potegovalo 12 izvajalcev, novomeško družbo pa so izbrali, ker so se izkazali s svojim dosedanjim kakovostnim delom.

Zadovoljni z odnosom Ljubljane
Predstavniki Delte so izrazili tudi zadovoljstvo nad odnosom Ljubljane do novih vlagateljev. Podpredsednica za strategijo in razvoj v Delti Marija Desivojević Cvetković je zadovoljna tudi s postopki urejanja dovoljenj, saj je ljubljanska občina po njenem mnenju pokazala, kako bi morali državni uradniki ravnati z vlagatelji v EU-ju.

"Če odprete vrata novim investicijam, bo vaše gradbeništvo cvetelo," je poudarila.

Ljubljana ima nekaj lepih hotelov z dolgo tradicijo, vendar pa v hotelirstvu potrebuje tudi dvig ravni, meni Živorad Vasić iz Delta Holdinga, ki med gosti pričakuje predvsem poslovneže, v slovenski prestolnici pa vidi tudi veliko možnosti za nadaljnji razvoj turizma.

Cene v hotelu bodo, kot je zagotovil, konkurenčne preostalim ljubljanskim hotelom.

165 sob in restavracija z razgledom
Intercontinental bo prvi hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, imel bo 21 nadstropij, s tem pa bo postal najvišja stavba v Ljubljani. Imel bo 165 sob, dve banketni dvorani za 500 gostov, več konferenčnih dvoran, predsedniški apartma, wellness z bazenom in fitnes.

V najvišjem, 21. nadstropju hotela bo restavracija, ki bo obiskovalcem ponujala panoramski razgled na Ljubljano.