Intercontinental je edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Intercontinental je edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Intercontinental
Z 20 nadstropji in 83 metri je Intercontinental za Kristalno palačo v BTC-ju druga najvišja zgradba v Sloveniji in najvišja v središču Ljubljane. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Živorad Vasić
Družba Intercontinental Hotels Group je Ljubljano po Vasićevih besedah izbrala zaradi močne rasti njene priljubljenosti pri turistih, ki pa doslej v prestolnici niso mogli najti hotela s petimi zvezdicami. Slovenija ima dober geostrateški položaj, zato so jo tudi izbrali za lokacijo svoje prve investicije v EU-ju. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo

Kot je na današnji novinarski konferenci dejal regionalni direktor družbe Intercontinental Hotels Group Živorad Vasić, bi se jim naložba lahko povrnila precej hitreje od načrtov.

Intercontinental Hotels Group je Ljubljano po Vasićevih besedah izbral zaradi močne rasti njene priljubljenosti pri turistih, ki pa doslej v prestolnici niso mogli najti hotela s petimi zvezdicami. Slovenija ima dober geostrateški položaj, zato so jo tudi izbrali za lokacijo svoje prve investicije v EU-ju.

Skupna vrednost naložbe znaša 50 milijonov evrov, povrnila pa naj bi se v od osmih do devetih letih. Ker pa je povpraševanje gostov nad pričakovanji, bi se to po Vasićevih besedah lahko zgodilo tudi že precej prej.

Hotel se razprostira na približno 23.000 kvadratnih metrih in ima 165 sob, v njem pa je tudi vsa druga infrastruktura luksuznega hotela. Med nastanitvenimi kapacitetami je 14 suit in en predsedniški apartma, katerega cena se začne pri 1.800 evrih na noč.

Kot je poudaril Vasić, so si zastavili velikopotezen cilj odpreti hotel do avgusta, ki bi ga brez močne podpore Mestne občine Ljubljana težko dosegli.

Pri oblikovanju ponudbe so imeli po besedah generalnega direktorja hotela Miloša Cerovića ves čas v mislih pomen lokalnih izdelkov, zato je velik delež živil slovenskega izvora. Tako denimo težijo k temu, da so vsa vina v ponudbi od hotela oddaljena največ 150 kilometrov zračne razdalje. Nad jedmi v restavraciji, ki je odprtega tipa in lahko sprejme okoli 200 gostov, krovno bedi italijanski chef Alfredo Russo, čigar restavracija Dolce Stil Novo pri Torinu se ponaša z Michelinovo zvezdico.

Dva hotela že ogledana
V družbi načrtujejo nove naložbe v Sloveniji. Na področju hotelirstva je Vasić pojasnil, da si trenutno ogledujejo dva hotela v obratovanju, ki sta na prodaj. V Delta Holdingu, investitorju v novi ljubljanski hotel, so na torkovi novinarski konferenci sicer pojasnili, da si želijo v Sloveniji vlagati predvsem na področju hotelirstva in gradnje stanovanj.