Foto: BoBo
Foto: BoBo

V skupini Union hoteli, ki ima pod svojim okriljem pet hotelov – Grand Hotel Union, Uhotel, Lev, Central in The Fuzzy Log – v središču Ljubljane, tako ponekod ponujajo sobe v najem študentom, drugje pa nepremičnine oddajajo za potrebe pisarniških prostorov.

Domače turiste poskušajo prepričati o preživljanju krajših počitnic v Ljubljani, za katere lahko gosti unovčijo tudi turistične bone, v eni izmed ponudb pa obiskovalcem ob prenočitvi pripada za 100 evrov bonov za nakupovalno središče. V tujini svojo ponudbo medtem tržijo zlasti na trgih, iz katerih je Slovenija dosegljiva z avtomobilom.

"Večina uvedenih poslovnih rešitev se je pokazala kot uspešna, saj so kapacitete za oddajo sob študentom, zaradi izjemnega zanimanja, že skoraj povsem zapolnjene in poslovni cilji doseženi. Prav tako je tudi ponudba paketov za unovčenje turističnih bonov deležna obetavnega odziva in priljubljenosti med domačimi gosti," so dodali v sporočilu za javnost.

Koronakriza je močno prizadela slovenski turizem. Po oceni Slovenske turistične organizacije (STO) bo mednarodnih prihodov glede na lani za 70 odstotkov manj. Država je sicer panogi na pomoč priskočila z ukrepom turističnih bonov, ki pa je napolnil zlasti hotele na Obali, v gorskih destinacijah in termah, medtem ko pri mestnih hotelirjih ni imel večjega učinka.