Whitova v družbi stevardes Air New Zealanda. Foto: Youtube
Whitova v družbi stevardes Air New Zealanda. Foto: Youtube
Z MacLeodom sta se lepo ujela. Foto: Youtube

Tokrat so se na snemanje zadnjega videa podali prek meja Nove Zelandije in posneli simpatičen filmček s priljubljeno ameriško komičarko Betty White in ameriškim karakternim igralcem Gavinom MacLeodom, kako se zabavata v fiktivnem letovišču za upokojence Second Wind (Drugi veter). Video so poimenovali Varnost stare šole.
"Air New Zealand slovi po svojih edinstvenih varnostnih videih na letalih," je povedala Whitova za CNN. "Ko so mi ponudili priložnost, da sodelujem pri tem projektu, res nisem mogla reči ne. Na snemanju smo se zelo zabavali in mislim, da smo pokazali, da ni pomembno, koliko si star, ampak je pomembno živeti življenje na polno."

Priletniki v položaju za strmoglavljenje
Whitovi delata v videu poleg dveh stevardes družbo še MacLeod in igralec Jimmy Weldon, znan kot glas iz risank studia Hanna-Barbera.
Morda najzabavnejši del filmčka je tisti, v katerem skupina priletnikov v golfavtomobilčkih in na invalidskih skuterjih zavzame položaj za strmoglavljenje. Kot "majhna letalska družba na koncu sveta", kot direktorica za razvoj Air New Zealanda Jodi Williams opisuje svojo družbo, skuša letalska družba graditi prepoznavnost znamke prek ustvarjalnih pristopov. Pri tem si je družba pridobila sloves snemanja najboljših varnostnih filmčkov v letalstvu.
"V Betty smo našli popolno partnerico - slovi po tem, da je malce navihana, njena kariera pa se razteza prek 74 let, tako da ne vem, kdo bi bil boljši, da vas uči, kako preživeti, kot večkrat nagrajena veteranka v šovbiznisu?" utemeljuje svojo odločitev Williamsova.
Varnostni posnetek Air New Zealanda se, tako kot vedno, konča s posebnim izzivom za potnike. Ti morajo po vzoru Whitove na spletni strani družbe deliti nasvete, kako živeti življenje na polno. Sodelujoči imajo možnost osvojiti letalske vozovnice do kalifornijskega Palm Springsa ali novozelandskega Queenstowna.