Nova Sonyjeva konzola je zabaviščni park v malem. Foto: EPA
Nova Sonyjeva konzola je zabaviščni park v malem. Foto: EPA
Nakupovalna mrzlica
V Nemčiji so bile ob polnoči trgovine nabito polne kupcev, ki z nakupom nove igračke niso mogli počakati do jutra. Foto: EPA

PlayStation 3 je v trgovine po Evropi prišel ob polnoči, veliko navdušencev pa je v vrstah pred trgovinami stalo že pred polnočjo, saj so hoteli novo konzolo dobiti čim prej.

Novi PlayStation je kombinacija CD- in DVD-predvajalnika z možnostjo povezave na splet in seveda igricami. Pri Sonyju so nad prodajo v prvem dnevu navdušeni, saj so PlayStationov 3 prodali veliko več kot njihovih predhodnikov.

Evropa prikrajšana?
Za PlayStation 3 je treba odšteti 599 evrov, kar je več, kot so za svojo domačo igračko morali odšteti Američani, ki so zanjo plačali 599 dolarjev. Poleg ugodnejše cene pa so Američani, Japonci, Kanadčani, Mehičani ter prebivalci Hongkonga in Tajvana lahko najnovejšo Sonyjevo konzolo kupili že konec lanskega leta.

Sedma generacija konzol
Novi PlayStation 3 predstavlja nadgradnjo PlayStationa in PlayStationa 2 in skupaj z Microsoftovim Xboxom 360 in Nintendovim Wiijem predstavlja že sedmo generacijo videokonzol, kjer se prepletajo neskončne možnosti preživljanja prostega časa. Poleg videoigric vse ponujajo tudi videovsebine in fotovsebine ter glasbene in spletne vsebine.

PlayStation s televizorjem in taksijem
Kot poroča BBC so se za svoje kupce najbolj potrudili v Londonu, kjer so vsi, ki so odšteli slabih 600 evrov za PlayStation, dobili še 46-inčno televizijo in vožnjo s taksijem do doma. V Parizu so bili prihoda nove konzole tako veseli, da so njegov velik model postavili kar ob bok Eifflovemu stolpu.