Nad tovrstnim učenjem so navdušeni tako učenci, kot starši, pa tudi nekateri učitelji. Foto: EPA
Nad tovrstnim učenjem so navdušeni tako učenci, kot starši, pa tudi nekateri učitelji. Foto: EPA

Sedmošolci tako uporabljajo plastične svinčnike, s pomočjo katerih na zaslonu občitljivem na dotik črkujejo besede kot so hamburger in cola. Pred tem jim elektronski glas poda navodila. Ko učenci besedo pravilno zapišejo, naprava prikaže besedo dobro na ekranu in učenec se lahko posveti naslednji nalogi.

12-letnikom je tovrstni način učenja všeč, saj se med učenjem tudi zabavajo. Konzolo v številnih šolah zaenkrat uporabljajo poskusno, nad napravo je navdušenih tudi precej učiteljev, ki poročajo o zanesenjaški koncentraciji otrok. Drugi, ki skušajo iz razredov pregnati igre in druge motnje, pa Nintenda DS niso tako gostoljubno pozdravili. Starši nad uvedbo tovrstnega načina učenja niso imeli pripomb. Šole, ki sodelujejo v projektu dobijo 40 konzol ter brezplačno programsko opremo.

Način učenja so začeli uporabljati v začetku letošnjega leta, vsekakor pa predstavlja revolucijo v japonskih šolah. Japonski šolski sistem je bil namreč dolgo znan po tem, da ni uspel mladih naučiti govora v angleščini, poudarjal pa je pomnenje beseg in slovnico.

Nintendo DS se ponaša s številnimi nalogami, ki spodbudijo možgane in so oblikovane tako, da izboljšajo matematične in druge akademske sposobnosti posameznika. S tem želijo v Nintendu privabiti nove uporabnike, predvsem starejše in ženske.