Ampbot je visok 73 centimetrov in lahko miga z glavo ter pleše, ob tem pa se mu na glavi prižigajo rdeče LED-lučke. Foto: EPA
Ampbot je visok 73 centimetrov in lahko miga z glavo ter pleše, ob tem pa se mu na glavi prižigajo rdeče LED-lučke. Foto: EPA

Robot Ampbot na dveh kolesih ima vgrajen stereozvok, kar pomeni, da mu lahko na hrbet priključite mp3-predvajalnik ali iPod in skupaj z njim poplesujete v ritmu svoje najljubše glasbe.

Visok je 73 centimetrov in lahko miga z glavo ter pleše, ob tem pa se mu na glavi prižigajo rdeče LED-lučke. Vgrajene ima stereozvočnike in roke v obliki diskov, ki jih lahko uporabljate za uravnavanje glasnosti, zvočne efekte ali na njih preizkusite svoje DJ-ske veščine.

Osamu Takeuchi iz Sege je dejal, da je Ampbot namenjen moškim, ki imajo radi robote in so kot otroci sanjali, da bi imeli robota. Ampbot tako sledi Miuru in Rollyju - ovalnima predvajalnikoma glasbe, ki se med predvajanjem v skladu z ukazi premikata po tleh. Vendar pa Ampbot ponuja več, saj lahko med njim in lastnikom nastane prava povezanost, meni Takeuchi, ki dodaja, da robot lahko lastnika celo lovi po stanovanju.

Sega in Hasbro naj bi robota na Japonskem in v ZDA začela prodajati novembra, po vsem svetu pa naj bi bil na voljo v 18 mesecih. Na Japonskem bo stal 745 dolarjev.