Z vrta na mizo
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Z vrta na mizo
Čez rezance naribamo sveže tartufe. Foto: Z vrta na mizo
Z vrta na mizo
Sladoled prelijemo s segreto marmelado. Foto: Z vrta na mizo

Pljučna tagliata s tartufi, sveže testenine s tartufi in sladoled s tartufi

Recepti iz 4. oddaje Z vrta na mizo
12. november 2016 ob 18:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Za pljučno tagliato s tartufi potrebujemo: goveja pljučna pečenka, sveži tartufi, rukola, parmezan, oljčno olje, oljke, pašteta iz oljk in tartufov, sol.

Meso popečemo v ponvi na oljčnem olju in ga damo nato še v pečico (za poljuben čas - odvisno, kako želimo imeti meso pečeno). Mi smo ga spekli do središčne temperature 43 stopinj Celzija. Meso narežemo prečno na lepe kose tagliate.

Postrežemo: na krožnik položimo rukolo, nanjo damo meso, ki ga potresemo s sveže naribanim parmezanom, dodamo še pašteto iz oljk in tartufov in v oljčnem olju vložene oljke ter čez meso naribamo svež tartuf.

Sveže testenine s tartufi
Sestavine: 100 g mehke moke, 100 g ostre moke, 2 jajci, sol, sladka smetana, mleko, rumenjak, maslo, parmezan, sveži tartufi.

Testo: Presejemo moko, da je lepo zračna, osolimo, dodamo dve jajci in zgnetemo testo. Testo zavijemo v folijo in pustimo počivati 30 minut. Nato ga razvaljamo in naredimo rezance. Rezance kuhamo sedem minut.

Omaka: Na segreti ponvi razpustimo maslo, dodamo smetano, malo mleka, parmezan ter ščepec soli. Odcejene rezance damo v omako in vmešamo še rumenjak. Na krožniku postrežemo rezance z naribamimi svežimi tartufi.

Sladoled s tartufi
Sestavine: 2 jajci, sladkor, sladka smetana, sveži tartufi, marmelada iz trnulj (izberemo poljubno).

Ločimo rumenjak in beljak. K rumenjakom vmešamo sladkor. Iz beljakov naredimo sneg. Smetano stepemo ter k njej vmešamo sneg. Na rahlo vmešamo še osladkane rumenjake. V posodico vlijemo polovico mase, čeznjo naribamo sveže tartufe in jih prelijemo s preostankom jajčno-smetanove mase. Damo v zamrzovalnik. V kozarec damo sladoled in ga prelijemo s segreto marmelado.

Dober tek!

VIDEO
Z vrta na mizo
Sa. J., recepti Primoža Dolničarja (Z vrta na mizo)
Prijavi napako
Komentarji
nomenestomen
# 12.11.2016 ob 19:18
Goveja pljučka? Goveja pljučna pečenka se napiše
Hrana in pijača
link
Poletni lubenično-jagodni sok
21. junij 2018 ob 09:27 Sestavine: 1/2 kg lubenice, 200 gramov jagod, 1 limona, 100 ml vode, 2-3 žlice agavinega sirupa, 1 žlica sladkorja. Lubenici odstranimo peške in jo damo v mikser.
Več novic ...
Kazalo