ooddaji
Zabavna oddaja Zvezde pojejo

Gre za zabavno oddajo, ki temelji na licenčni oddaji, v kateri pevec ali pevka zapoje v duetu z drugo znano osebo, ki ni pevec oziroma pevka (npr. igralec, športnik, politik ipd.).

V seriji 10 oddaj bo nastopilo 18 pevcev slovenske zabavne glasbe z 18 slovenskimi znanimi osebnostmi. V vsaki oddaji se bodo gledalcem in tričlanski žiriji – ki jo bodo sestavljale poznane, a ne nujno glasbene avtoritete  – predstavili trije dueti.

Devet najboljših duetov po izboru gledalcev in žirije se bo v treh polfinalnih oddajah merilo za uvrstitev v finalno oddajo, kjer bodo gledalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalni duet serije. Prva superfinalna oddaja je bila na sporedu 13. aprila, takoj naslednjo nedeljo pa se prične že nova sezona oddaje.

Znani Slovenci imajo teden dni časa, da se pripravijo na svoj nastop: pri petju jim ob pomoči glasbenega producenta Patrika Grebla pomagajo pevci, s katerimi bodo zapeli v duetu. Vsakemu duetu sta v pomoč tudi koreograf in stilist. Žirija namreč pri oceni upošteva celostni nastop: ne le petja, ampak tudi koreografijo in podobno.

Znane Slovence in njihove pevce televizijska ekipa spremlja ves teden, od njihovega prvega srečanja, pri pevskih vajah, pri vaji koreografije za njihov nastop in pri izbiri oblek. Ti posnetki poleg nastopa parov v živo ob spremljavi glasbene zasedbe priznanih slovenskih glasbenikov seveda, tvorijo osrednji del oddaje. Pevke in pevci se predstavljajo tudi s samostojno glasbeno točko ali dueti.

Voditeljski tandem, ki predstavlja stalnico in daje prepoznavnost oddaji, zanimivo sestavljata ravno pevka Anja Rupel in priljubljeni voditelj Peter Poles.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hišni band MALI EKRANI 


Hišni band sestavljajo priznani akademsko izobraženi glasbeniki, ki pevce spremljajo v živo.

 

 

 

 

 
Klemen Kotar
(saksofon, klarinet; Grosuplje, Slo)

 

 

 

 

 


Klemen Kotar je magistriral na univerzi v Gradcu. Igral je s številnimi skupinami (Big Foot Mama, Zaklonišče Prepeva, Nuša Derenda,...), big bandi (Evropski Mladinski Jazz orkester, Big Band RTV Slovenija, Big Band slovenske vojske) in mednarodno priznanimi solisti. Piše in aranžira za Kristino Oberžan, Ivo Stanič,…


Sašo Gačnik
(klaviature, harmonika; Ljubljana, Slo)

 


 

 

 Sašo Gačnik študira na jazz konzervatoriju v Linzu pri priznanih profesorjih. Igra s slovenskimi solisti in skupinami (Nuša Derenda – kjer vodi skupino Prima vista; Libido, Andraž Hribar,...) in tujimi izvajalci iz Avstrije (Fallen Angel) in Nemčije.


Žiga Stanonik (kitara)

 

 

 

 
Žiga Stanonik
se je kitare učil pri profesorju Urošu Lovšinu. Po dolgih letih preigravanja bluzovskih standardov v študentskih klubih je bil povabljen v hišni band oddaje Hri-Bar, kjer je igral dve leti, nato pa šel na evropsko turnejo z njujorško rock skupino The Brandos. Trenutno sodeluje v skupini Blue Angel Gang, Mali Ekrani in pripravlja bluesovski material za izdajo cd-ja.


Giovanni Toffoloni (bas kitara; Trst, Ita)

 

 

 

 

 


Giovanni Toffoloni je profesionalni glasbenik od leta 1990. Igra, snema, piše in aranžira za italijanske, slovenske in druge mednarodne pop, jazz in latino bande. Vodil je enega prvih evropskih latino bandov Ocho Rios, ustvarjal v House groovers projektu, ipd.


Tomi Purich (Tamburo bobni, tolkala, vodja banda; Portorož, Slo)

 

 

 

 

 


Tomi Purich je diplomiral na celovškem deželnem konzervatoriju. Poleg Malih ekranov vodi band Jana Plestenjaka, Nuške Drašček in številne skupine, ki sodelujejo s priznanimi mednarodnimi izvajalci (2x merit Grammy nagrajenke Gwen Hughes, njujorškega vokalista Milesa Griffitha, ipd.). Poleg tega je reden član big banda slovenske vojske, H-banda iz showa Hri-Bar, itd.

 

 

 

Če si želite oddajo ogledati v živo v studiu 1 RTV Slovenija, nas pokličite na telefonsko številko 01 4753344 ali nam pišite na zvezde.pojejo@rtvslo.si.

 

Galerija

 
 Iz galerije ''23. oddaja'' 
 27. oktober 2008


Galerija

© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2019 | Vse pravice pridržane | Kontakti