→ Ogled časopisa na spletu
5. - 12. september

1na1

"Rešitev ni v graditvi ograj, ki prebežnike pošiljajo na še nevarnejše poti"

Slovenska pravnica o razmerah na Madžarskem

"Vlada vodi odkrito ksenofobno politiko zoper prebežnike, kar definitivno podpihuje sovraštvo med določenimi ljudmi, to pa pomeni, da bo integracija beguncev v prihodnosti še težja," je razmere na ...

Visoki kitajski uradnik: "Za Tibetance je ime 14. dalajlame le prazno ime"

"V domovih Tibetancev visijo podobe Mao Cetunga in drugih komunističnih voditeljev, ker verjamejo, da so Mao in komunistična stranka spremenili njihovo življenje in jih naredili za gospodarje svojih ...

"Ljudi je najlažje poenotiti v neumnosti"

"Odtujenost in osamljenost sta v paradoksalnem odnosu s tem, da smo neprestano priklenjeni na napravice, da imamo svet v vsakem trenutku v žepu," razmišlja Marko Tomaš, pesnik iz Mostarja, ki ga je ...

"Ko vstopamo v komunikacijo, je osnovna predpostavka, da naš sogovornik govori resnico."

"V osnovi je retorika nevtralna veščina, s katero lahko dosežeš pozitivne ali negativne učinke, deluješ dobro ali slabo," pravi Bara Kolenc, ena od avtoric projekta Metamorfoze 3°: Retorika.

Jernej Gašperin: Mislim, da so svobodni umetniki v naši državi v nezavidljivem položaju

Je eden izmed najbolj izpostavljenih mladih igralcev ta hip. V novi sezoni serije Nova dvajseta se vrača z likom Vikija, v filmu Utrip ljubezni mu je pripadla glavna vloga.

Poglobljeno

Samomorilska kriza je kot "tunelski vid", nobenih drugih rešitev ni mogoče videti

Samomorilnost se pojavi, če ne zdravimo dalj trajajoče depresije

Lani si je v Sloveniji življenje vzelo 388 ljudi, 325 moških in 63 žensk. Najbolj ogrožen je vzhod države, najmanj Primorska. Pomembno je razmišljanje o pomoči in podpori ljudem v stiski.

Ni denarja za globo? Potem vas čakata zapor ali pa družbenokoristno delo.

Prenovljeni zakon o prekrških prinaša precej novosti, med njimi je kar nekaj pomembnih sprememb, kot je npr. ukinitev "polovičke".

Socialna podjetja se kljub izteku financiranja borijo naprej

Mnoga socialna podjetja se po izteku subvencij borijo za obstanek na trgu, pri tem jih ovirajo administrativne ovire, pomanjkanje podjetniških spretnosti in zapleten dostop do sredstev za razvoj, ...

Ali je krepitev vloge deklet z izobraževanjem res lahko sporna?

Medtem ko Evropo pretresa begunska kriza, je srd evropskih aktivistov, ki nasprotujejo t. i.

Foto, video: Prelomni Pathfinder z zlatima kockama odpira novo okno v vesolje

Evropska vesoljska agencija bo kmalu v nebo izstrelila LISA Pathfinder, s katerim hoče kot prva v zgodovini zaznati gravitacijske valove in s tem odpreti povsem nov način gledanja v vesolje.

Foto: Pri beguncih v Gorici: "V Afganistanu bi me čakala gotova smrt, zato sem ušel"

Mediji so polni podob prebežnikov v Srbiji, na Madžarskem, v Avstriji in Nemčiji.

Kje je arabska solidarnost ali zakaj begunci ne bežijo v bogate arabske države?

V času najhujšega pribežniškega vala v Evropo, kamor se vsakodnevno steka na tisoče obupanih beguncev, večinoma z nemirnega Bližnjega vzhoda, se poraja očitno vprašanje: zakaj begunci namesto na ...

Mramor: Slovenija si je povrnila finančno suverenost

" Leto je bilo težko, vendar sem vedel, kam grem. Vsi rezultati in opravljeno delo kažejo prihodnost v dobri luči ," je ob predstavitvi rezultatov prvega leta ministrovanja povedal finančni minister ...

Klemenčič: Po naravi nisem optimist, vendar z optimizmom zrem v prihodnost

Minister za pravosodje je zadovoljen z dosežki svojega ministrstva v zadnjem letu.

"Biti moramo razumni v pričakovanjih, saj BDP ni tak, kot je bil pred krizo"

Svoje dosežke ob prvi obletnici vlade Mira Cerarja je predstavila tudi ministrica za delo Anja Kopač Mrak. Med pomembnejše je uvrstila zmanjšanje števila brezposelnih, še posebej mladih.

Koprivnikar: "Vsi pričakujejo, da bomo prenehali omejevati trošenje"

Edino vodilo je, da javna uprava postane učinkovita, strokovna in prijazna do vseh uporabnikov njenih storitev, je smer prenove delovanja javne uprave ponazoril minister za javno upravo Boris ...

Katanec: "Trenerji, ki hodijo v studio, naj raje doma sedijo"

Selektor Slovenije Srečko Katanec se je po zmagi nad Estonijo obregnil tako ob žvižge navijačev kot televizijske strokovnjake, uspeh pa posvetil svoji umrli psici Dolceviti.

Oče Rajko najbolj ponosen na Berićev prvenec

Nogometni sladokusci v hladnem torkovem večeru v Mariboru niso mogli ravno uživati ob spremljanju kakšne poslastice z vrhunsko igro in veliko zadetki, toda to je bilo bolj ali manj pričakovati.

Največ slovenskih zmag v Ljudskem vrtu

Ljudski vrt je bil pogosto srečen kraj za slovensko nogometno reprezentanco. V torek je videl že 15., rekordno, slovensko zmago. Varovanci Srečka Katanca so z 1:0 ugnali Estonijo.

Zdovc: Vsak košarkar je imel svoje trenutke

Košarkarska reprezentanca je v skupinskem delu evropskega prvenstva izpolnila cilj in si v Zagrebu priborila napredovanje v izločilne boje, ki bodo v Lillu. Z zadnjo zmago nad Makedonijo (62:51

Mnenje

Podaljšana igra 50:48? Enkrat na 30 milijard let!

264. del rubrike Športni SOS

Zgodba o moči matematičnega potenciranja je dobro znana - o njej govori tudi legendarna zgodba o izumitelju šaha in pšeničnih zrnih.

Pravica za izbrance

Seveda, boste dejali; kaj drugega niti ni bilo pričakovati. Grki so se igrali, mi smo garali. Ni daleč od resnice. A tako je videti vedno, kadar je kdo v bistvu močnejši in bolj izkušeni.

Sproščeno

Foto: Čakali na novo mis, dobili dve

Mis Slovenije je Mateja Kociper, mis zemlje Laura Škvorc

Izbor za mis Slovenije, ki je postregel z dvema novima misicama (poleg mis Slovenije še z mis zemlje), je minil brez večjih presežkov in tudi brez vprašanj za superfinalistke.

Pri Joeju Bastianichu, ameriškem zvezdniku, le streljaj čez mejo

Joeja Bastianicha nekateri slovenski vinarji in gostinci ob zahodnem robu Slovenije odpravljajo kot "pozerja", "bleferja" in "nastopača".

Tanja iz Dubrovnika: Ko z ladjami pride 18.000 turistov dnevno, je mesto ohromljeno

"V Dubrovniku še vedno plavamo v toplem morju, seveda pa z enim očesom spremljamo evropsko prvenstvo v košarki, sploh ker sta v reprezentanci dva Dubrovničana," pravi Tanja Baletić Cizej, ki jo je v ...

Dubioza kolektiv za podporo beguncem: Ta težava se ne bo rešila sama od sebe

Dubioza kolektiv so to poletje nabirali nove kilometre po Evropi in širili svoja družbenokritična sporočila, v katerih ni izostala niti skrb za trenutno begunsko krizo.

Foto: Kdo so najboljši navijači v Zagrebu? Slovenci!

"Navijanje je res enkratno, neverjeten veter v hrbet. Vesel sem, da imamo Slovenci radi šport in košarko, tukaj v Zagrebu so pa to še dodatno potrdili, zares pripravijo noro vzdušje, polno emocij."

Foto: Skedenj, podeželska idila na Gorenjskem

Star skedenj sredi obljudenih polj v Vopovljah pri Cerkljah na Gorenjskem v notranjosti skriva romantično idilo, kjer ob mukanju krav namesto na kavču sedite na balah slame.

Alenka Pinterič: Človek se nasiti nastopanja

Svojo zgodbo je odkrito strnila v biografiji The Beatles, Tito in jaz. Zgodbo o bolezni in porazu s pravo mero samoironije in brez patetike.

Posebna izdaja

Dunja Klemenc: Žal mi je samo, da nisem sodelovala pri Santa Barbari
Podcast Številke (29)
Zgodba iz prve roke: V labirintu demence
Zamolčane stiske svojcev
Bolonka cvetna - pisan kužek za v naročje
Ubogljiv pes, ki se ga da veliko naučiti
A culinary specialty from the edge of Slovenia
Slovenia Revealed

Audio / Video

Kaj je dacarjem povedala Janševa sestrična
Pogovor s Srečkom Katancem
Primeri na sodiščih padajo
Osebno: glasbeni virtuoz Miha Grmek

Sledite nam

MMC
MMC NOVICE
MMC SVET
MMC Kultura
 
MMC Zabava
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si