Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Aktualno

Male sive celice OŠ Vavta vas in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, podružnica Pragersko

23. 10. 2021

Po uspešnih predtekmovanjih smo se zapodili v nekoliko prenovljeno in obogatena sezono Malih sivih celic, ki letos slavi 27 let. Oddajo poleg novih voditeljev Juša in Roka slovesno otvorijo kar štiri šole. Dve se pomerita v kvizu, dve pa v novi spretnostni rubriki Hitri lončki. Ajda, Lana in Neža iz OŠ Vavta vas (rumene) ter Lara, Ema in Tilka iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava - podružnica Pragersko (vijolične) v novi rubriki Napaka pa taka zgrešijo proste strele, a se odlično znajdejo med Rimljani. Tudi sodobna glasba jim gre v uho. In medtem, ko punce vijugajo skozi labirint, tekmovalci OŠ Franja Malgaja Šentjur (Manca, Vid, Nik) in Leskovec pri Krškem ( Matija, Lovro, Nejc) svojo motoriko preizkušajo z lončki. Komu uspe, v 1. oddaji. Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Razmisli, oceni: setev

23. 10. 2021

V jesenski setvi 2020 so z žiti posejali za okoli 2,2% manj površin njiv kot v jeseni 2019, ko so posejali 59.343 hektarjev njiv. Koliko hektarjev njiv so z ozimnimi žiti posejali lansko leto? Povej svojo oceno!

Prebrane celice: 12 pesmi

23. 10. 2021

Vaše slušno razumevanje preverjamo ob zgodbah v knjigah. Izbrali smo knjige, ki nosijo znak za kakovost "zlata hruška". Tega podeljuje Pionirska - center za mladinsko književnost in knjižničarstvo Mestne knjižnice Ljubljana. Tokrat je z Jasno bral Andrej. Federico Garcia Lorca je španski pesnik, ki je v precej kratkem času za seboj pustil izjemno močan pesniški odtis. Lani je založba Malinc izdala zbirko njegovih na novo prevedenih "12 pesmi", v katerih se lahko izgubijo in najdejo tako odrasli kot mladi. Dobro poslušaj ???? prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Ilustrirana pesniška zbirka Lorca kaže vpliv surrealizma. Zakaj so bile pesmi všeč Andreju? a) Bile so dobro ilustrirane. b) Imele so enostaven pomen. c) Napisane so bile v verzih. d) Vzete so bile iz ljudskega izročila.

Možganski labirint: #1

23. 10. 2021

Tekmovalke iz ekip OŠ Vavta vas in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, podružnica Pragersko so našle besede UČILNICA, RIBA in BRIN. Najdeš ti še kakšno? Pravila igre si lahko preberete na naši spletni strani.

Vonj zmagovalca v Rimu

23. 10. 2021

Po vonju prepoznajte začimbo, ki je bila v času Rimljanov povezana z zmago in posvečena bogu Apolonu. Izberi med sličicami: a - b - c - d!

Hitre celice #1

23. 10. 2021

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Otroške in mladinske oddaje RTV SLO 2. Države članice EU, ki za svojo valuto ne uporabljajo evra 3. Izpisale se bodo besede, ki imajo brez samoglasnikov pomen. Poiščite besedo, ki nastane, če ji dodamo samoglasnike. PRIMER: PRST – PRESTA (oziroma obratno) #TuEU #močjavnosti @evropski.parlament.ljubljana @europeanparliament

Več

Vroče

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov