→ Ogled časopisa na spletu
2.-8.1.2016

1na1

Branko iz Grčije, kjer se javnega uslužbenca po ustavi ne da odpustiti

"Veliko predelov v Atenah se je spremenilo v geto"

"Imam prijatelja, ki je brezposeln. Lani mu je le uspelo zaslužiti 3.500 evrov, a mu je država naložila toliko davkov, da mu na koncu ni ostalo prav nič," krizne razmere v Atenah opisuje Branko M.

Ana Drev: "Najlepše je, ko sebi dokažeš, česa si zmožen"

Ana Drev lahko po nekaj odmevnih nastopih končno zaupa vase. " Ko verjameš sam in ne verjamejo drugi, to zame ni težava. Težava je, kadar niti sam ne verjameš. Tudi takšni dnevi se najdejo."

Poglobljeno

Slovenija navdušena: kralj Peter šampionsko dokončal delo

Freund drugi tako v Bischofshofnu kot v seštevku turneje

Peter Prevc je genialno opravil še s četrto postajo novoletne turneje. V Bischofshofnu je vodil po prvi seriji, v finalu pa pristal pri 142,5 metra in dobil zlatega orla za zmagovalca turneje.

"Krvavi" julij je največji krivec za večjo morijo na cestah v lanskem letu

Na slovenskih cestaj je lani ugasnilo za okoli 10 odstotkov več življenj, več je bilo tudi hudih in lažjih poškodb v prometnih nesrečah. Sedem peščev je umrlo na prehodih za pešce.

"Za povezovanje (in posel) gre!"; prijateljevanje slovenskih poslancev s Savdskimi Arabci in Iranci

V državnem zboru lahko poslanci neuradno oblikujejo t. i. skupine prijateljstva, v sklopu katerih člani nato sodelujejo s posameznimi državami.

Sloveniji pomaga več kot 130 tujih policistov, zanimanje prostovoljcev upada

Število prostovoljcev in tujih pripadnikov varnostnih sil, ki pomagajo Sloveniji pri obvladovanju begunskega vala, se je po novoletnih praznikih precej zmanjšalo. Največ je še vedno tujih policistov.

Se bodo morali ustavni sodniki tudi vsebinsko ukvarjati z diskriminacijo istospolnih?

Varuh človekovih pravic bo po posvetu z nevladnimi organizacijami odločil, ali bo vložil oceno ustavnosti zakonodaje, ki diskriminira istospolne partnerske zveze.

"Zavračamo tezo, da se v Sloveniji ne da sodelovati. Le pravi pogoji morajo biti."

Strategija pametne specializacije je za mizo končno spet skupaj spravila sogovornike, ki so si bili dolga leta samosvoji planeti, in zbudil se je optimizem, da se končno stvari razpletajo v pravo ...

Milice v ZDA: orožarski fanatiki ali pravi domoljubi?

Morda eden večjih fenomenov (in paradoksov) ZDA je, da so Američani hkrati eden najbolj domoljubnih narodov in narod z globokim nezaupanjem do vlade.

Ana Karenina: padla ženska ali žrtev družbe?

Točno deset let po premieri na Veliki oder ljubljanske Drame znova prihaja Ana Karenina, ki bo, kot pravi režiser in avtor dramatizacije Dušan Jovanović, tokrat še bolj intimistična in osredotočena ...

Shakespeare ob 400. obletnici smrti z lastnim festivalom tudi pri nas

Ste vedeli, da je William Shakespeare napisal 37 dramskih del, ki so navdihnila na tisoče gledaliških, filmskih in drugih del, in 154 sonetov?

David Bowie nam za (svoj) rojstni dan podarja Blackstar

David Bowie svoj 69. rojstni dan praznuje kot Pika Nogavička: z obdarovanjem drugih. Prav na današnji dan je namreč izšel njegov novi album, Blackstar.

Glas ljudstva: koga v Hollywoodu imajo množice najraje?

Ellen DeGeneres, Johnny Depp in adrenalinska uspešnica Hitri in drzni 7 so bili glavni zmagovalci sredine podelitve nagrad People's Choice.

Častitljivih 85 za Roberta Duvalla, karakternega igralca par excellence

Ameriški igralec Robert Duvall danes praznuje častitljivih 85 let.

Janus: Takega fenomena, kot je Peter Prevc, še nisem doživel

Goran Janus je pred sezono 2011/12 prevzel slovensko skakalno reprezentanco. V sredo je dočakal veliki trenutek. Po veliki zmagi Petra Prevca na novoletni turneji si je že zastavil nove cilje.

Zlati orel na vrhu piramide uspehov kariere Petra Prevca

"Osvojil sem prvo lovoriko. Tiste medalje, ki sem jih že osvojil, so veliko, a ko si enkrat na vrhu, je to povsem druga zgodba," je po velikem slavju na sloviti novoletni turneji povedal Peter Prevc.

Foto: "Po novem je Bischofshofen postal podružnica Planice"

Peter Prevc je v Bischofshofnu po Primožu Peterki postal drugi Slovenec z zmago na novoletni turneji. Uspeh je v izteku skakalnice Paula Ausserlaitnerja proslavil z množico slovenskih navijačev.

Prednost Prevca ni bila najvišja, zato pa število točk in dobljenih serij

Izjemno dominantno formo Petra Prevca potrjuje tudi statistika, saj je slovenski skakalec dobil kar sedem od osmih serij novoletne turneje, s čimer je postavil rekord.

Zmagoslavni trenutek Prevca na TV SLO spremljalo več kot 700.000 gledalcev

Prenos finalne serije skokov iz Bischofshofna in zmagoslavje Petra Prevca je na TV SLO 2 v povprečju vsako minuto spremljalo 630.500 gledalcev, kar predstavlja 32,1 odstotka vseh starejših od štirih ...

Mnenje

Veter, žirija ... To so nepotrebni izgovori predvsem medijev.

Kolumna Slavka Jeriča (124)

Eden odmevnejših dogodkov na letošnji turneji štirih skakalnic sta bila nedvomno vreme in ravnanje žirije v finalni seriji v Oberstdorfu. Kratko v spreminjajočem se vetru

Sproščeno

Deset izbrancev, ki se bodo borili za zmago na Emi 2016!

Do zmagovalca s pomočjo strokovne komisije in gledalcev

Anja Ba š, Anja Kotar, D Base, ManuElla, Nuša Derenda, Raiven, Regina, SAN Di EGO, Sebastijan Lukovnjak in Žan Serčič - to so izvajalci, ki se bodo 27. februarja pomerili na Emi 2016.

Melania Trump: Nisem žena, ki bi nergala in jezikala

"Takoj me je prevzela njegova energija," je Melania Trump izjavila v enem redkih intervjujev za ameriške medije.

Foto: Minimalizem se umika urejenemu kaosu in pastelnim barvam

Slovenska modna oblikovalka, ki prodira na ameriški trg, oblikovalci, ki bodo sodelovali na milanskem sejmu, prodorna hrvaška oblikovalka in prodoren arhitekturni biro so za MMC razkrili novosti ...

Posebna izdaja

Tudi vloga medijev je bila ključna v slovenski pomladi
"Pred 25 leti so bili časi idealizma, zdaj pa so časi cinizma"
Simon Popek: Vojna zvezd bo postala "štanc mašina"
Podkast Številke (44)
Posvojite žival: ovčarka Tera išče aktivnega skrbnika
Galerija živali, ki čakajo na novega skrbnika
105-letna Marta Polak si želi k maši na Brezje in na sadno kupo k Avseniku
Maša bo danes ob 11. uri, potem sledi pogostitev

Audio / Video

Tedenski šov
Zloraba alkohola je hud problem, zlasti med mladimi
Deset pred deseto
Intervju s Tino Maze

Sledite nam

MMC
MMC NOVICE
MMC SVET
MMC Kultura
 
MMC Zabava
MMC Šport
MMC Moja generacija
MMC English
Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki. Vse osebne podatke obdelujemo skrbno, zbirke osebnih podatkov vodimo, hranimo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Več o obdelavi vaših osebnih podatkov, varovanju zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete tukaj.
To sporočilo ste prejeli, ker ste se naročili na tedenski e-časopis. Za odjavo kliknite tukaj. Če imate težave pri odjavi, pošljite e-sporočilo na: mmc@rtvslo.si