Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Poplave Bruselj prikimal dodatnim pojasnilom Slovenije, skupno naj bi dobila 428 milijonov evrov pomoči

13.6.2024 14:04

Slovenija je podala ustrezna pojasnila glede prošnje za sredstva iz solidarnostnega sklada EU-ja po lanskih poplavah, so potrdili na Evropski komisiji (EK). Napovedali so, da bodo kmalu podali predlog o končnem znesku podpore.

Nemško nogometno prvenstvo Edin Terzić na lastno željo zapušča Borussio Dortmund

13.6.2024 13:49

Manj kot dva tedna po finalu Lige prvakov je odstopil trener Borussie Dortmuda Edin Terzić. "Menim, da se mora nova era kluba začeti z novim človekom na klopi," je v izjavi za javnost povedal Terzić.

Slovenija Zaslišali direktorja podjetja Opgrad, ki je oglaševalo na portalih blizu SDS-a

13.6.2024 13:33

Preiskovalna komisija o sumih nezakonitega financiranja strank je zaslišala direktorja gradbenega podjetja Opgrad, ki je leta 2020 oglaševalo na portalih blizu SDS-a. Direktor Rok Erjavec je zanikal, da bi mu oglaševanje kdo naročil.

Ljubljana Od nedelje izvajalci gradbenih del nadvoza nad Dunajsko cesto ne bodo več delali ponoči

13.6.2024 13:14

Od nedelje ne bodo več izvajali del nad Dunajsko cesto v Ljubljani ponoči. Tako ne bo več piskov vlakov med 19. in 7. uro. Ostali pa bodo piski, ki opozarjajo na nedovoljeno prečkanje proge. Železnice prosijo, naj mimoidoči ne uničujejo zaščitne ograje.

Avtomobilnost Med prvenstvom v Nemčiji se bodo nogometaši vozili v avtomobilih kitajske znamke BYD

13.6.2024 13:03

Ne BMW, Mercedes ali Volkswagen – uradni avtomobilski sponzor prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu, ki poteka v avtomobilistični velesili Nemčiji, je kitajski proizvajalec električnih vozil BYD.

Nogomet Krznar si želi še tri do štiri okrepitve; pogovori s 15 igralci

13.6.2024 12:53

Nogometaši Celja so začeli priprave na novo sezono, v kateri želijo ubraniti naslov državnih prvakov. Ogrodje ekipe je bolj ali manj enako, manjkajo le trije igralci, a končna podoba moštva še ni dokončno znana.

Črna kronika V okolici OŠ Velika Dolina še vedno povečana prisotnost policije

13.6.2024 12:48

V okolici Osnovne šole Velika Dolina, kjer je 14-letnik v razredu fizično napadel učenca 9. razreda in ga poškodoval, je še vedno povečana prisotnost policije. Na šoli sicer opažajo, da se je vzdušje med učenci, zaposlenimi in starši nekoliko umirilo.

Vojna v Ukrajini G7 bo za pomoč Ukrajini uporabil zamrznjeno rusko premoženje

13.6.2024 12:36

Voditelji skupine sedmih najbolj razvitih gospodarstev sveta (G7) so ob začetku vrha na jugu Italije dosegli politični dogovor o zagotovitvi 50 milijard ameriških dolarjev za Ukrajino z uporabo zamrznjenega ruskega premoženja.

Slovenija KPK: Če bo odnos do žvižgačev negativen, bomo težko napredovali

13.6.2024 12:29

Na okrogli mizi o zaščiti prijaviteljev nepravilnosti na delovnem mestu so govorci poudarili, da je zakon, ki velja dobro leto, dobro sestavljen, a je o učinkovitosti še težko govoriti. Pri večini prijaviteljev je še vedno čutiti strah.

Okolje Nekoč motika, danes brezpilotni letalniki in roboti

13.6.2024 12:01

Ljudje smo vedno iskali načine, kako povečati pridelek in kako si olajšati delo. Vse večje potrebe po hrani in podnebne spremembe pa kmetijstvo postavljajo pred nove izzive.

Evropska unija Sodišče EU-ja: Madžarska mora plačati več kot 200 milijonov evrov kazni

13.6.2024 12:00

Sodišče EU-ja je odločilo, da mora Madžarska plačati več kot 200 milijonov evrov in še po milijon evrov za vsak dan zamude zaradi neizvršitve sodbe sodišča iz leta 2020 na področju azilne politike. Viktor Orban je odločitev označil za nesprejemljivo.

Jezik Govorni pomočnik: Al' prav je Mastnak [mastnák] ali Mastnak [mástnak]?

13.6.2024 11:58

Gotovo je med vami kdo, ki je v medijih slišal priimek, enak svojemu, izgovoriti drugače. Pa ste za hip pomislili, se res izgovori različno?

Nogomet Rožman ni več trener Sarajeva

13.6.2024 11:46

Slovenski nogometni trener Simon Rožman ne bo več vodil Sarajeva, je klub iz prestolnice BiH sporočil na svoji spletni strani. Zamenjal ga je Hrvat Zoran Zekić.

EP v nogometu 2024 Odločitve VAR-a bodo podrobno pojasnjene tudi gledalcem na stadionih

13.6.2024 11:31

Odločitve videopomočnika sodnika (VAR) bodo na EP-ju v Nemčiji podrobneje pojasnili in prikazali na velikih zaslonih na stadionu, da bi bile navijačem in medijem bolj jasne, je sporočila Uefa. 

Okolje Več kitajskih pokrajin se spoprijema s sušo zaradi pomanjkanja padavin in hude vročine

13.6.2024 11:30

Zaradi več tednov redkih padavin v nekaterih delih Kitajske in hude vročine vlada velika suša v več pokrajinah, zato so oblasti izdale opozorila in sprejele ukrepe za manjšanje vplivov na kmetijstvo ter zaloge vode in energije.

Ture avanture Slovenija se bo v Nemčiji oglaševala kot "vrhunska turistična destinacija z velikim športnim srcem"

13.6.2024 11:30

Slovenska turistična organizacija bo med evropskim nogometnim prvenstvom v Nemčiji s partnerji krepila prepoznavnost slovenskega turizma v Nemčiji in širše. V ospredju bo predstavljanje Slovenije kot turistične destinacije "s športnim srcem".

Gospodarstvo Petrol: Vlada uredbo sprejela nezakonito. Shell Adria: Pogrešamo strokovne utemeljitve.

13.6.2024 11:26

Vlada ni zvišala marž na bencin in dizelsko gorivo. V gradivu, objavljenem pred sejo vlade, je bilo zvišanje sicer predvideno, nato pa je bilo gradivo na seji umaknjeno. Trgovci so ogorčeni, pravijo, da marže ne zadostujejo niti za operativne stroške.

Zanimivosti Po 65 letih našli ladjo, na kateri je umrl znani polarni raziskovalec Shackleton

13.6.2024 11:18

Ob obali Nove Fundlandije so našli razbitine zadnje ladje znanega anglo-irskega raziskovalca sira Ernesta Shackletona, ki je potonila leta 1962, 40 let po smrti svojega najslavnejšega kapitana.

EP v nogometu 2024 Stojanović bo nared za obračun z Dansko

13.6.2024 11:12

Petar Stojanović je eden ključnih mož slovenske nogometne reprezentance. 28-letni desni krilni nogometaš ima težave z zadnjo stegensko mišico, a pravi, da bo za uvodno tekmo z Dansko nared.

Umetnost možnega Zaušnica Golobu, Janšo skrbi poraz na referendumih

13.6.2024 11:11

Volitve v Sloveniji je dobil Janša, a hkrati je izgubil referendume. Te je dobil Golob, ki pa je izgubil volitve. S komentatorjem Dela Janezom Markešem gledamo v prihodnost in v alternative, ki se ponujajo.

Gledamo Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: vampirji, zombiji in morilska folklora

13.6.2024 11:08

Na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se za glavno nagrado, "hudega mačka", poteguje pet evropskih grozljivk. Njihov spekter groze seže od rahlo srhjive romantike do skrajnega podžanra torture porna. Pa so tudi vredne ogleda?

Ob osmih Tadej Štrok: Vse več lastnikov stanovanj bi se preizkusilo v oddajanju na platformi Airbnb

13.6.2024 10:50

Raziskave kažejo neposredno povezavo med zviševanjem najemnin in številom oglaševanih enot Airbnb, kar opažamo tudi v Ljubljani, kjer se je v treh letih število enot potrojilo, je v oddaji Ob osmih povedal Tadej Štrok z inštituta Danes je nov dan.

Oder Kdo je pegula? "Člouk, ka razmišlja strašno malo – najrajši ne bi mislu neč, če bi se dalo"

13.6.2024 10:32

Pegule, komedija v tradiciji commedie dell'arte z dialogi in songi, je najnovejše, peto dramsko delo Iztoka Mlakarja. In tudi njegovo najboljše, če vprašate Vita Tauferja, ki je njeno nocojšnjo premiero tudi režiral.

S. in J. Amerika Na Kubo priplule ruske vojaške ladje, ki bodo sodelovale v vojaških vajah

13.6.2024 10:29

Na Kubo je v sredo priplula skupina štirih ruskih vojaških ladij oziroma plovil pred načrtovanimi vojaškimi vajami na Karibih. Ameriški uslužbenci pravijo, da naj bi ladje tam ostale nekaj mesecev.

Stran 15 od 43
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov